Magnussen ‘pissed off’

Kevin Magnussen lå længe på en lovende P7, og endda til en forbedring, men bakkede af pga. gult flag. Det gjorde de andre kørere bare ikke, hvilket sendte en rasende dansker ud af Q1.

Kevin Magnussen. . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 14/11 2020 klokken 17:11

Haas F1 skal have helt specielle vejrforhold for at avancere i kvalifikation og løb, og de forhold var rent faktisk til stede under kvalifikationen til Tyrkiets Grand Prix i eftermiddag, hvor Kevin Magnussen længe lå til at hente en 7. plads i Q1.

Imidlertid kom der et gult flag, efter et spin fra Daniil Kvyat, hvilket resulterede i gult flag. Af samme årsag sænkede Magnussen farten og kunne derfor ikke forbedre sin tid. Men det gjorde kørerne omkring ham til gengæld, for de sænkede ikke farten, hvilket sendte Haas-køreren ned på en samlet P16 og dermed ud af Q1.

Det var en rasende, men behersket dansker, som mødte medierne efter kvalifikationen.

“Jeg respekterede reglerne, bakkede af og afbrød min omgang,” udtalte han til TV3 Sport.

"Der var et gult flag. Der er nogen (Kvyatt, red.) i gruset i det sving, og reglerne siger, at du skal afbryde omgangen, ikke bare løfte (speederen, red.) eller noget - de siger ‘afbryd omgangen’, hvilket jeg gjorde.”

"Jeg var tre sekunder langsommere end min bedste omgang, og banen var bedre, men alle andre pressede videre og forbedrede deres omgange, og jeg er nu sendt ud af Q1. På det tidspunkt var jeg P7.”

Kevin Magnussen. Kvalifikationen til Tyrkiets GP 2020.Kevin Magnussen. Kvalifikationen til Tyrkiets GP 2020.
Copyright Haas F1


“Jeg pisse sur,” lød det fra en sammenbidt Magnussen.

Ved slutningen af Q1 bekræftede løbets stewards, at man ville kigge alle kørernes tider igennem for at se, om der var overtrædelser af reglerne. Men det giver danskeren ikke meget for.

”De straffes bare med tre eller fem placeringer,” sagde han. ”Det kommer ikke til at betyde noget for min placering.”

"Næste gang denne situation opstår, bliver jeg nødt til bare at presse, for jeg vil hellere have tre positioner (straf, red.) end nu til P-et-eller-andet.”

Adspurgt af Autosport bekræftede Magnussen, at han ville tale med løbsdirektør Michael Masi om episoden.

”Selvfølgelig, for hvis dette er normen, hvis dette er normalt, så kan jeg ikke retfærdiggøre at bakke af. Jeg vil hellere komme igennem og så få en straf bagefter,” lød det fra danskeren, der samtidig løftede en advarende pegefinger.

"Så du ved, det er bare farligt,” sluttede han.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tyrkiets GP - Kvalifikationen: Stroll på pole Tyrkiets GP: Startopstillingen »