Brawn: De erfarne kørere viste klassen

Formel 1-chefen, Ross Brawn, vurderer, at de erfarne kørere klarede sig bedre under de svære vejrforhold end de yngre kørere gjorde i Tyrkiet.

Ross Brawn . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Simon Kraglund (sk@bmf1.dk) d. 17/11 2020 klokken 12:11

Sebastian Vettel, Sergio Perez og Lewis Hamilton endte på podiet i Tyrkiet og ifølge Ross Brawn var det erfaringen, der kom dem til gode.

“Det vi så i søndags var de ældre kørere demonstrerede deres erfaring og de unge udfordrere viste, at de har lidt mere, som de skal lære. Det var fascinerende at se Sebastians præstation i denne weekend. Mennesker er hurtige til at afskrive en sportsatlet, når de har haft en dårlig periode,” skriver Ross Brawn i hans klumme Formula1.com

Ross Brawn skriver ydermere, at Sergio Perez fortjener et sæde i Formel 1.

“Perez leverede en fantastisk præstation, og som jeg har skrevet før i denne klumme, så vil det være en tragedie, hvis han ikke er i F1 næste år. Han mere end fortjener en plads på gridden. ‘Hvis dit hold gerne vil have en god kører til at maksimere enhver mulighed, så er Perez din mand.'"

Den tidligere Mercedes og Ferrari-chef roser også den syvdobbelte verdensmester, Lewis Hamilton og han sammenligner ham med hans tidligere kører Michael Schumacher, som også vandt syv verdensmesterskaber.

“Det er den slags dominans, som man kan ser kun en gang. Jeg har været heldig at se det to gange. Jeg har været heldig ved at arbejde med både Lewis og Michael. De er to meget forskellige karakterer, hvilket er vidunderligt, da du ikke vil have to ens karakterer i F1. Lewis er anderledes end Michael i hans tilgangsvinkel. De har begge to et gudsbenådet talent.”

Formel 1-bossen vurderer også særligt, at Verstappen og Leclerc havde problemer i søndagens grand prix.

“Til kontrast havde de unge kørere, som Charles og Max problemer, de lavede fejl. De ville ikke have oplevet et løb som dette før.”

“Det var en stor udfordring at bedømme, hvordan dækkene ville opføre sig, hvordan de ville udvikle sig og, hvordan dækkene ville opføre sig efter 10-20 omgange. Det var her erfaringen spillede en stor rolle. Men det vil være en ny reference som disse unge kørere kan tage med i deres ‘data bank.'"

“Hvis vi kørte et nyt løb i Tyrkiet i morgen, så er jeg sikker på, at mange af dem vil tackle opgaven anderledes,” skrev Ross Brawn.


OM SKRIBENTEN

Simon fra BMF1 Simon er forholdsvis ny på BMF1, og han har set Formel 1 siden 2005, så det er det meste af hans liv.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tyrkiets GP: Dagen Derpå Sir Lewis Hamilton? »