Manor Racing

Manor Racing Logo. Copyright: Manor Marussia F1 Team

Manor Racings Formel 1-historie datere helt tilbage til 2010, da det engelske team debuterede under navnet Virgin Racing. I deres første sæson havde det lille team brasilianske Lucas di Grassi og tyske Timo Glock til at køre bilerne, hvilket de gjorde med middelmådig succes. Di Grassi og Glock sluttede sidst i stillingen af de kørere som havde deltaget hele sæsonen, og teamets bedste resultater var nogle 14 pladser.

i 2011 sæsonen havde teamet skiftet navn til Marussia Virgin Racing, man havde behold Timo Glock mens di Grassi var blevet skiftet ud med belgiske Jérôme d'Ambrosio. Resultaterne blev dog ikke bedre og teamets bedste placering var endnu en gang et par 14 pladser, som begge kom til d`Ambrosio. Det var dog ikke nok til at redde den unge belgier, så han fik blot en sæson hos teamet.

I 2012 havde teamet droppet Virgin navnet så nu hed man bare Marussia F1 Team. Timo Glock var at finde i teamet for tredje år i træk, i denne sæson havde han fået selskab af franskmanden Charles Pic. På resultat fronten hentede Timo Glock en 12 plads, som sæsonens bedste resultat. Et resultat som gjorde at teamet sluttede foran spanske HRT i konstruktørmesterskabet.

Ungarn 2013
Copyright Marussia F1


I 2013 sæsonen havde man valgt at satse på to nye kørere i form af britiske Max Chilton og franske Jules Bianchi. Den kombination gav teamet en tiendeplads i konstruktør mesterskabet som var hjulpet godt på vej af, at Jules Bianchi sluttede på en 13 plads i det Malaysiske Grand Prix, hvilket var en placering bedre end konkurrenterne fra Caterham fik i løbet af sæsonen.

I 2014 havde Marussia teamet valgt at beholde Chilton og Bianchi, hvilket skulle vise sig at være en god ide. Bianchi sluttede nemlig som nummer ni i Monacos Grand Prix, hvilket gav teamets sine første og hidtil eneste Formel 1-point. Senere på sæsonen blev teamet dog ramt af en tragedie, da Jules Bianchi ramte en gravmaskine under det Japanske Grand Prix. Den unge franskmand røg ind under maskinen med hovedet først, hvilket gjorde han lå i koma og døde af sine skader i Juli 2015. Max Chilton kørte det efterfølgende Grand Prix i Rusland, men måtte udgå også trak teamet sig for resten af sæsonen.

Jules Bianchi
Copyright Marussia F1


I 2015 så det længe ud til at teamet som nu skulle hedde Manor Marussia F1 Team, ikke kom til start. Teamet nåede ikke at blive klar til sæsonens første Grand Prix, og i sæsonens andet Grand Prix var det kun deres spanske-kører Roberto Merhi som kom til start. Efter det gik det dog i den rigtige retning og da sæsonen var slut var Manor bilerne som igennem sæsonen blev kørt af Roberto Merhi, Will Stevens og Alexander Rossi blot udgået af tre af de løb man var kommet til start i, hvilket må siges at være godkendt.

I 2016 har teamet skiftet navn til Manor Racing og man skal til at køre med Mercedes-motor. Det sidst nævnte betyder også at teamet har fået Mercedes-talentet Pascal Wehrlein om bord som den ene af sine kørere, mens man stadigvæk mangler at offentliggøre sin sidste kører.

Diverse oplysninger
Antal point (alle år)1
Antal startede grand prix'er38


VM gennem tiderne

År Kørere VM point VM placering
2015 ... 0 10
2016 ... 1 11

2020 sæsonen

Nr. Løb Kørere Placeringer Point
I alt i 2020 0
Sidste år | Næste år

2020 formkurve (løbsresultat) for og