Lotus F1

Bahrain 21 og 22 februar 2014. Copyright: Lotus F1

2011
Renault sælger deres Formel 1 hold til Genii Capital men fortsætter som motorleverandør. Group Lotus træder ind som hoved sponsor, hvilket betyder at holdet nu skifter navn til Lotus Renault. Noget der i første omgang giver en del forvirring, da der allerede er et Lotus hold på gridden, det der nu hedder Caterham. Holdets stjerne Robert Kubica kører galt under et rally løb, hvilket i første omgang sender ham ud i et år, men senere for altid. Nick Heidfeld overtager i første omgang sædet efter Kubica, men bliver senere afløst af Bruno Senna. Holdet fik en god start på sæsonen, men har problemer med at følge med i udviklingsarbejdet over sæsonen, ikke mindst takketvære den fejlslagne udvikling af deres innovative udstødningssystem.

2012
Holdet skifter nu navn til kun at blive kaldt Lotus, samtidig med at det tidligere Lotus hold, nu skifter navn til Caterham.
Kimi Raikkonen kommer tilbage til Formel 1 og bliver holdkammerart med Romain Grosjean. Holdet skorer flere podieplaceringer og er konstant mellem de ledende på banen.

2013
Kimi Räikkönen starter sæsonen med at vinde i Australien og giver holdet hermed den perfekte start på sæsonen. Lotus er uden tvivl det hold, der kan få de nye Pirelli dæk til at fungerer bedst. Det bliver dog ikke til flere sejre, men i alt 13 podium placeringer bliver holdet noteret for og de slutter på en samlede 4. plads, selvom Kimi Räikkönen ikke kører de sidste løb, efter han valgte at blive opereret i ryggen, inden han fra 2014 igen skal køre for Ferrari. Grosjean fortsætter på holdet.

2014
Romain Grosjean og Pastor Maldonado er holdets faste Grand Prix kørere. Marco Sørensen er tilknyttet som test og udviklingskører.

Diverse oplysninger
Antal sejre38
Antal poles51
Antal point (alle år)402
Antal startede grand prix'er625


VM gennem tiderne

År Kørere VM point VM placering
2014 ... 9 8
2015 ... 78 6

2020 sæsonen

Nr. Løb Kørere Placeringer Point
I alt i 2020 0
Sidste år | Næste år

2020 formkurve (løbsresultat) for og