Spyker F1

Christijan Albers shakedown tester F8-VII på Silverstone 6. februar 2007. Copyright:

Spyker Cars som firma, eller Spijker som det oprindelig hed, startede helt tilbage i 1914, da man smeltede sammen med den hollandske fly-fabrikant NV. Spyker har siden lavet biler, der udfordrer etablissementet og ikke går på kompromis med hverken materialer, teknik eller præstationer.

Indenfor Formel 1 er Spyker dog et forholdsvis ubeskrevet blad. Selvom teamet er oprettet i 2006, strækker rødderne helt tilbage til 1991, da Eddie Jordan startede sit Jordan Grand Prix Racing op.

I 2005 solgte Jordan sit livsværk til Midland, med rigmanden Alex Schnaider som ejer. Der gik ikke engang to hele år, før rygterne begyndte at cirkulere om, at Schnaider var blevet tilbudt en særdeles attraktiv sum penge for at sælge Midland F1.

På dette tidspunkt var værdien af et Formel 1 team steget, da det blev kendt, at der maksimalt skulle være 12 teams i feltet. Dette begrænsede antallet af nye tilmedlte og det gjaldt om at holde sig fast.

Rygterne talte sandt, for den 9. september 2006, kunne man meddele, at de nye ejere nu hed Spyker. Det lille hollandske mærke havde angiveligt betalt $106 millioner, eller 625 millioner kroner for teamet.

De tidligere Midland kørere Christijan Albers og Tiago Monteiro blev hyret for resten af sæsonen. Albers fortsætter som kører i 2007 og bliver kollega med debutanten Adrian Sutil.

Teamchef er den tidligere Midland F1 boss, Colin Kolles, mens Mike Gascoyne er hentet til teamet som dets tekniske chef.

Fra 2007 vil Spyker køre med Ferrari motorer, i stedet for de Toyota-motorer de kørte med i 2006, som i stedet er gået sammen med Williams.

Teamet har ikke mindre end fire testkørere: Adrian Vallés, Mohamed Fauruz Fauzy, Markus Winkelhoeck og Giedo van der Garde.

Generel info
Team chef Colin Kolles
Hovedkvarter Spyker Formula One Team, Dadford Road, Silverstone, Northampshire, NN12 8TJ England
Debut i Formel 1 Kina 2006
Verdensmester – konstruktører
Verdensmester - kører
Ansatte ca. 120
Budget Vides ikke
Hjemmeside
Personer
Teamchef Colin Kolles
Teammanager Andy Stevenson
Direktør Victor Muller
Teknisk direktør James Key
Aerodynamikchef
Chefingeniør Mike Gascoyne
Chef designer John McQuilliam
Piloter Christijan Alber (20), Adrian Sutil (21), Adrian Vallés (T), Markus Winkelhoeck (T), mohamed Fairuz Fauzy (T), Giedo van der Garde (T)


Bilen
Navn F8-VII
Dæk Bridgestone Potenza
Længde -
Bredde -
Højde -
Sporvidde (foran) -
Sporvidde (bagerst) -
Akselafstand mm
Chassis Monocoquet er formet af kulfibre og en bikageagtig aluminiumstrukturer, inklusiv indbyggede strukturer der optager stød fra siden. En sikkerhedtank er indbygget.
Gear Halvautomatisk med syv frem og et bakgear
Hjul
Bremser
Vægt -


Motor Ferrari
Navn Spyker F8-VII
Cylindervinkel 90 grader
Ydelse ca 680 Hk
Køling -
Tændrør -
Motorstyring
Benzin
Motorvægt 95 kg


Diverse oplysninger
Team ejerMichiel Mol
Antal point (alle år)1
Antal startede grand prix'er17


VM gennem tiderne

År Kørere VM point VM placering
... 0

2020 sæsonen

Nr. Løb Kørere Placeringer Point
I alt i 2020 0
Sidste år | Næste år

2020 formkurve (løbsresultat) for og