Robert Doornbos

Robert Doornbos.. Copyright

Personligt
Højde 182 cm
Vægt 74 kg
Gift med Single
Sport Golf
Hobby Snowboard
Yndlings mad Pasta og sushi
Yndglings drink Red Bull
Hjemmeside http://www.robertdoornbos.com/Det var egentlig tennis der trak mest, men Robert Doornbos kan takke et besøg på Spa under det Belgiske Grand Prix i 1998 for, at han er hvor han befinder sig nu. Doornbos var egentlig blot inviteret til løbet som gæst af Komatsu og besøgte ved den lejlighed Williams F1 garagen.

Dette besøg åbnede hollænderens øjne for motorsport og en efterfølgende snak med Jacques Villeneuve, der venligt gav ham nogle karriereråd betød, at Doornbos for alvor fik blod på tanden. Da han kom hjem kylede han tennisketsjeren langt væk.

I 2006 bliver det på den ene side et skridt tilbage, idet Doornbos igen skal være testkører, denne gang hos Red Bull Racing. Men mon ikke vi kommer til at se hollænderen i et løb eller to? Det har i hvert fald været kutyme hos det ofte anderledes tænkende Red Bull Racing at bytte lidt rundt på pladserne undervejs i sæsonen.

Karriere
Doornbos debuterede i 1999 i Englands Opel Lotus serie for Team JR Racing, hvor hollænderen vandt 4 løb og 4 pole positioner. Året efter gik det til Formel Ford i det Belgiske Mesterskab, og her blev det til en samlet 2. plads.
I 2001 deltog Doornbos i det Britiske Formel 3 mesterskab og sluttede som en samlet nr. 2. I 2002 gik turen til det Tyske Formel 3 Mesterskab hvor hollænderen tilkæmpede sig 4 podieplaceringer.
I 2003 fik Doornbos kontrakt med Team Ghinzani i det Europæiske Formel 3 Mesterskab, og her fik køreren hele 7 podieplaceringer samt en pole på Spa.
2004 blev året hvor Robert Doornbos fik plads i F3000 hos Arden teamet, hvor det blev til yderligere 3 podieplaceringer og en sejr på Spa. Men den største nyhed for hollænderen blev testsædet hos Formel 1 teamet Jordan Grand Prix. Det blev også året, hvor hollænderen kunne smykke sig med titlen ”Årets Rookie”.
I 2005 fungerede Doornbos både som testkører for Jordan og Toyota, men sin egentlige F1-debut fik han i det Tyske Grand Prix for Minardi, som hollænderen kørte sæsonens sidste 8 løb for.Diverse oplysninger
NationalitetAmerikaner
Fødselsdag23/09 1981
Antal sejre0
Antal pole positions0
Antal startede grand prix'er11
Vis alle pole positions

Formel 1 karriere

År Rolle Team Motor Bil nr. VM placering
2006 Fredagskører Red Bull Racing -
2006 Kører Red Bull Racing 15
2007 Testkører Red Bull Racing -


2023 sæsonen

Nr. Løb Team Placering Årsag Point
I alt i 2023 0
Sidste år | Næste år

Formkurve for Robert Doornbos 2023