Luca Badoer

Luca Badoer . Copyright

Personligt
Højde 171 cm
Vægt 58 kg
Gift med Ugift
Sport Vintersport, tennis, motorsport og golf
Hobby Ride, flyve og sejle
Yndlings mad Grillet kød
Yndglings drink Appelsinsaft
Hjemmeside www.lucabadoer.com

Som de fleste andre blev Luca Badoers entre i Formel 1 grundlagt med en karriere i gokartklasserne, hvor han blev italienske mester.

Derefter gik turen til Formel 3, hvor Badoer i 1990 slog Alex Zanardi i kampen om det italienske mesterskab. I samme klasse vandt italieneren 4 løb i træk og i 1992 blev Badoer tilbudt et sæde i Team Cryptons F3000 team, hvor han senere blev verdensmester.

Starten i Formel 1 blev i Scuderia Italia Lola Ferrari i 1993, hvilket ikke var det smarteste træk for den talentfulde italiener, idet teamet var mesterskabets klart langsomste. Luca Badoer slog dog jævnligt sin erfarne teamkammerat Michele Alboreto, men tabte alligevel da det gjaldt kampen om et fast sæde, da Minardi købte teamet.

Et testsæde hos Minardi blev det dog til i 1995, da Alboreto trak sig tilbage fra F1, og Luca Badoers bedste resultat i det fattige team blev en 8. plads i Canada og en 9. plads i Japan.

I 1996 skiftede Badoer til Forti Corse, hvor kørerens seks løb bestemt ikke var en succes. Efter en toårs rekreationsperiode fra F1 returnerede Badoer til Minardi i 1999, som også blev året, hvor italieneren blev tilbudt tjansen som testkører for Ferrari.

Samme år Badoer fik Badoer sin debut som stand in hos Ferrari, og da Michael Schumacher brækkede benet på Silverstone, troede Badoer, at dette måtte være hans store chance for at vise omverdenen, hvilke kvaliteter han havde. Men ak, sædet gik til finnen Mika Salo, en beslutning den tidligere Ferrarikører Jean Alesi offentligt kritiserede voldsomt.

”Hædersbevisninger” er det dog blevet til. Således modtog Badoer i 2000 prisen for at være den kører, der har kørt flest Grand Prix uden at få et eneste point. Trist hæder til en kører, der sandsynligvis aldrig har haft optimalt materiel eller også blot har været uheldig.

Ovennævnte har utvivlsomt været hovedårsagen til at Luca Badoer har sagt ja til testkørerjobbet for Ferrari, som han også fortsætter hos i 2008. Og på denne plads er italieneren en klar nr. 1 med sine hidtil 10.642 kilometre på tælleren.Diverse oplysninger
NationalitetItaliener
Fødselsdag25/01 1971
Antal sejre0
Antal pole positions0
Antal startede grand prix'er50
Vis alle pole positions

Formel 1 karriere

År Rolle Team Motor Bil nr. VM placering
2006 Testkører Ferrari -
2007 Testkører Ferrari -
2008 Testkører Ferrari -
2009 Kører Ferrari 3 25


2023 sæsonen

Nr. Løb Team Placering Årsag Point
I alt i 2023 0
Sidste år | Næste år

Formkurve for Luca Badoer 2023