Christian Klien

Christian Klien.. Copyright

Personligt
Højde 169
Vægt 68 kg
Gift med Single
Sport Mountainbike og ski
Hobby -
Yndlings mad -
Yndglings drink -
Hjemmeside http://www.christianklien.com


Historien om Christian Klien er den klassiske om drengen der oprindeligt var tiltænkt ét men endte med noget helt andet. For Kliens vedkommende var det et møde med legendariske Ayrton Senna, der gjorde udslaget.

For enhver frisk østrigsk dreng handler det om ski, og Klien var ingen undtagelse, for på de kanter lærer man at stå på ski næsten inden man har lært at gå. Men et besøg på en gokartbane skulle ændre unge Kliens fremtid radikalt.

Forældrene støttede den unge pode i hans nye passion, og det endte med at de købte et mobilhome, så de kunne køre sønnike rundt til løbene. Men da Christian for første gang overværede et Formel 1 løb, og ved den lejlighed fik mulighed for at trykke Ayrton Senna i hånden, var skæbnen fastlagt: Han ville køre i F1.

Karriere
I 1996 startede Christian sin racerkarriere i gokartligaen i Schweiz og vandt helt sensationelt det nationale mesterskab. Året efter sluttede han dog som nr. 5.
I 1998-99 sluttede Klien som nr. 4 i serien efter bl.a. at have vundet 4 af sæsonens løb, hvorefter turen gik til Formel BMW Junior i Tyskland.
I 2000, hvor Klien nu var 17 år, begyndte talentet at vise sig i den nye klasse og allerede i sin anden sæson i den tyske Formel BMW Junior Serie vandt han 4 løb og sluttede som nr. 3 samlet.
I 2002 gik turen til Formel Renault i Tyskland, hvor østrigeren vandt mesterskabet i sin første sæson efter 5 sejre.
I 2003 kom Klien til Formel 3 Euro Serien, og her fortsatte det med at gå godt. Det blev til 4 sejre i klassen, men talentet rakte dog kun til en samlet 2. plads i mesterskabet. Senere samme år blev Klien udnævnt til "Rookie of the Year" og i november 2003 gik drengedrømmen i opfyldelse, da han tegnede kontrakt med Formel 1 teamet Jaguar Racing som testkører. Klien mærkede utvivlsomt Ayrton Sennas håndtryk den dag.
Med hjælp fra sponsoren Red Bull fik Klien i 2004 plads som løbskører hos Jaguar Racing, men det holdt kun kort, da Jaguar hen på sæsonen meddelte at de ville trække sig ud af Formel 1.
Da Red Bull senere købte resterne af Jaguar Racing, var det oplagt, at den nye ejer gjorde brug af en af sine egne drenge fra Red Bull Junior Team. I 2005 skiftedes Klien og en gammel kammerat, Vitantonio Liuzzi derfor om at køre bilen i sæsonen. Trods det at Klien ikke kørte samtlige løb sluttede han alligevel i 2005 som nr. 15 med 9 points.
Fra 2006 vandt Klien kapløbet om kontrakten med Red Bull og skal danne par med David Coulthard. Alt i alt er udsigterne med den nye RB2 ganske lovende, og det er ikke utænkeligt, at østrigeren får mulighed for at sætte sit præg på den kommende sæson.Diverse oplysninger
NationalitetTysker
Fødselsdag07/02 1983
Antal sejre0
Antal pole positions0
Antal point i karrieren57
Antal startede grand prix'er76
Vis alle pole positions

Formel 1 karriere

År Rolle Team Motor Bil nr. VM placering
2004 Kører Jaguar 15
2005 Kører Red Bull Racing 15 15
2006 Kører Red Bull Racing 15 18
2007 Testkører Honda Racing F1 -
2007 Kører Honda Racing F1 34


2024 sæsonen

Nr. Løb Team Placering Årsag Point
I alt i 2024 0
Sidste år

Formkurve for Christian Klien 2024