Stoffel Vandoorne

Barcelona 2017 pre-season test. McLaren og Stoffel Vandoorne. Copyright McLaren Media

Stoffel Vandoorne er 24 år gammel og han kommer fra den belgiske by Kortrijk. Stoffel er tilknyttet McLaren, som reservekører i denne sæson, men den unge belgier har været ude at køre et løb. Han afløste nemlig Fernando Alonso i Bahrain, da spanieren ikke kunne deltage grundet hans ulykke i Australien. Det blev i øvrigt en god debut for den unge belgier, fordi de lykkedes ham at hente en tiendeplads. Stoffel blev i øvrigt en del af McLarens junior program helt tilbage i 2013, et år hvor han lå og kæmpede med en anden McLaren junior-kører om titlen i Renault 3.5-serien.

Her lå Stoffel Vandoorne nemlig og kæmpede med Kevin Magnussen om titlen, en kamp som danskeren som bekendt vandt. Det gav Kevin Magnussen et sæde i Formel 1 hos McLaren, mens Stoffel fortsatte i GP2-serien. Her kørte belgieren i to sæsoner, hvor det blev til en anden og en førsteplads i den samlede stilling.

I denne sæson køre Stoffel, så Super Formula nede i Japan og her er det ind til videre blevet til en tredjeplads i en af sæsonens tre løb. Grunden til Stoffel køre i den Japan, skal findes i at seriens kalender passer, så han samtidig kan passe rollen som reservekører for McLaren.

Stoffel Vandoorne
Copyright McLaren Media



Diverse oplysninger
NationalitetAbu Dhabi
Fødselsdag26/03 1992
Antal sejre0
Antal pole positions0
Antal point i karrieren26
Antal startede grand prix'er41
Vis alle pole positions

Formel 1 karriere

År Rolle Team Motor Bil nr. VM placering
2016 Fredagskører McLaren - 18
2017 Kører McLaren 2 16
2018 Kører McLaren 2 16


2023 sæsonen

Nr. Løb Team Placering Årsag Point
I alt i 2023 0
Sidste år | Næste år

Formkurve for Stoffel Vandoorne 2023