Robin Frijns

Hollands testkører for Caterham i 2014.

Robin blev født i Maastricht i Holland i 1991 og startede sin karriere som racerkøre i go-kart som 8-årig. Han startede nationalt, men kørte senere hen både franske og internationale mesterskaber i karting serierne.

Som 17-årig vandt han et stipendium til Formula BMW Europe, hvor han imponerende blev 3'er i sit første mesterskab. Året efter vandt han serien samtidigt med, at han gjorde sin entré i Formel Renault 2.0 som kører i 3 løb.

I 2011 sluttede han sig både til Formula Renault Eurocup, hvor han blev mester, samt til North European Cup, hvor han fik en fjerdeplads på trods af, at han kun var med halvdelen af sæsonen.

Året efter fik han et sæde i Formel Renault 3.5, hvor vi også kender både Kevin Magnussen og Marco Sørensen fra.
Med kun 4 point fra Jules Bianchi vandt Robin Frijns også her mesterskabet, hvilket sikrede ham en test i Formel 1 hos både Red Bull og Sauber. Sauber valgte ham herefter som reservekører for 2013 sæsonen.

At være reservekører i 2013 var ikke helt nok, og Robin fik sig et sæde i GP2 serien. Her blev hans sæson dog kortere end planlagt, da han løb tør for pengene til at beholde sit sæde. Alligevel præsterede han at fange Formel 1 teamet Caterhams interesse, og i år er han så testkører for netop dette team.Diverse oplysninger
NationalitetHollænder
Fødselsdag07/08 1991
Antal sejre0
Antal pole positions0
Vis alle pole positions

Formel 1 karriere

År Rolle Team Motor Bil nr. VM placering
2014 Fredagskører Caterham -


2024 sæsonen

Nr. Løb Team Placering Årsag Point
I alt i 2024 0
Sidste år

Formkurve for Robin Frijns 2024