Zanardi udskrevet fra hospitalet

Efter næsten halvandet års indlæggelse er Alex Zanardi nu endelig udskrevet fra hospitalet.

Alex Zanardi . Copyright BMWblog

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 21/12 2021 klokken 13:12

Den tidligere racerkører, Alex Zanardi, er nu endelig blevet udskrevet fra hospitalet. Det oplyser hustruen Daniela ifølge BMW-Gruppen.

Zanardi har været hospitalsindlagt i næsten halvandet år efter en livstruende trafikulykke, der efterlod den dobbelte CART-mester og guldmedaljevindende paralympiske mester med alvorlige hovedskader.

Ex-Williams og Jordan Formel 1-køreren Zanardi kørte på sin håndcykel i Siena, Italien, da han blev involveret i en kollision med en stor lastbil i juni 2020. Ulykken efterlod ham med et større kranietraume i ansigtet, et smadret ansigt og en dybt brækket frontalknogle (knoglebrud i panden).

Efter tre indledende og vellykkede operationer blev han dog igen indlagt til intensivbehandling en måned efter ulykken.

Via kørerens mangeårige partner, BMW, har hans hustru, Daniela, nu bekræftet, at Alex er hjemme igen.

Alex Zanardi tester BMW Sauber F1.06 på Valencia banen i 2006.Alex Zanardi tester BMW Sauber F1.06 på Valencia banen i 2006.
Copyright BMW Sauber


”Vi har måttet vente meget længe på dette og er lykkelige for, at det var muligt nu, selvom der stadig er planlagte midlertidige ophold på specialklinikker i fremtiden, for at gennemføre særlige genoptræningsforanstaltninger," udtaler Daniela Zanardi, der samtidig erkender, at der bliver tale om en lang proces.

”Rehabiliteringsprogrammet ledet af læger, fysioterapeuter, neuropsykologer og talepædagoger har muliggjort en stabil fremgang."

”Selvfølgelig er der tilbagefald. Nogle gange skal man også tage to skridt tilbage for at komme et skridt frem. Men Alex beviser igen og igen, at han er en rigtig fighter.”

Daniela Zanardi udtrykker også, at opbakningen fra motorsportsfans, racerkørere og bekendte verden over betyder meget for hendes mand og familien.

Alex Zanardi Alex Zanardi
Copyright BBC


"Vi vil gerne udtrykke en stor tak til alle, der sender deres gode tanker til Alex," lød det fra Daniela Zanardi.

Efter deltagelse i Formel 1 fra 1991 til 1994, og igen i 1999, vendte Zanardi tilbage til den dengang amerikanske pendant til Formel 1, CART, i 2001, men en voldsom ulykke samme år på EuroSpeedway Lausitz i Klettwitz, Tyskland, resulterede i amputation af begge hans ben.

Siden genoptræningen har Zanardi været en ivrig og populær deltager i paraolympisk sport.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Pirellis nye 18” dæk Latifi udsat for dødstrusler »