Wolff forlænger med Mercedes

Selvom de seneste to sæsoner ikke har været den store succes for Mercedes, så har Toto Wolff forlænget sin aftale med Mercedes, så den nu løber frem til slutningen af 2026.

Toto Wolff . Copyright Mercedes

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 16/1 2024 klokken 08:01

Det har været to svære sæsoner for det ellers så sejrsvante Mercedes-team. Det er kun blevet til én sejr i løbet af to år, mens både Ferrari og ikke mindst Red Bull har været noget bedre kørende.

Det har lagt pres på teamchef Toto Wolff, men i et interview med The Telegraph fortæller Wolff, at han har forlænget sin kontrakt med Mercedes frem til slutningen af 2026.

Toto Wolffs forlængelse er blevet besluttet i samråd med aktionærerne hos Mercedes. De tæller INEOS-ejeren Jim Ratcliffe, Mercedes Benz-chef Ola Kallenius og så Toto Wolff selv.

Toto Wolff har altså selv været med til at beslutte sin egen forlængelse, hvilket kan virke besynderligt. Ifølge Toto Wolff selv, så er det dog ikke et problem, at han selv er en del af beslutningen om sin forlængelse.

”Jeg kommer ikke til at blive i en rolle, som jeg tror, andre vil være bedre til end mig. Jeg har folk omkring mig til at fortælle mig, hvis noget andet er tilfældet.”

Toto Wolff understreger, at der er tillid mellem de tre aktionærer, hvilket er det vigtigste. Af den grund er der heller ikke en såkaldt ”performance”-klausul i Wolffs kontrakt, som kan vippe ham af pinden, hvis Mercedes ikke klarer det godt.

”Jeg har aldrig haft sådan en klausul i en kontrakt før. Enten stoler du på hinanden, eller også gør du ikke. Vi aktionærer er alle enige.”

OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Forstå situationen hos Haas Officiel 2024-kalender, med starttider »