Vettel og Leclerc er ligemænd

Ifølge Mattia Binotto er Sebastian Vettel ikke længere den kører hos Ferrari, der er prioriteret højest. I stedet har begge kører nu fået samme status og kan dermed køre mere frit.

Mexicos Grand Prix 2019 . Copyright Ferrari

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 13/2 2020 klokken 08:02

Sæsonen i 2019 var som bekendt Charles Leclers første som Ferrari kører, og teamet meldte fra start ud, at skulle det komme til en såkaldt 50/50 situationen mellem de to teamkammerater i et løb, så ville Sebastian Vettel som den mest erfarne kører blive prioriteret, hvilket vi også så ske flere gange i løbet af 2019.

Efterhånden som året skred frem, var det dog Leclerc, der var den hurtigste af de to. Undervejs sikrede han sig syv pole positions og to løbesejre i modsætning til Vettel, der hentede to pole positions og en sejr. Leclerc sluttede som nummer fire i mesterskabet med en føring på 24 point over Vettel.

For 2020 sæsonen har Binotto slået fast, at de to kørere vil starte på lige fod og være helt frie til at køre ræs.

"De vil være på samme niveau, de kan begge kæmpe for at være forrest, så lad dem køre", udtaler Binotto til F1.com.

Det var dog ikke uden gnidninger i 2019, særligt ikke da de to kørte sammen i Brasilien, og begge måtte udgå som følge heraf. Spørger man de implicerede parter, er det også noget, som de har taget med videre som en reminder om, hvornår nok er nok.

"Vi er frie til at køre mod hinanden, men vi er også holdkammerater. En masse mennesker arbejder på bilen, vi er et team, og sådan en situation i Brasilien bør ikke ske. Jeg har lært af det. Marginalerne vil sandsynligvis være lidt større i denne her sæson", udtaler Leclerc.

Hvilket også gælder for Vettel, der samtidig føler, at der ikke er nogen forskel fra sidste år til i år, da begge i hans optik også havde samme status sidste år.

"Det var ikke som om, at jeg havde en anden bil i 2019. Vi har begge den samme bil og den samme chance for at køre godt."

”Det tvivlede jeg aldrig på, og det tror jeg heller ikke, at Charles gjorde. Det ændrer ikke noget. Vi startede på samme vilkår sidste år, og det vil vi også gøre i år."

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ferrari: Vettel frem for Hamilton Abiteboul forsvarer den manglende bil »