Vandoorne: McLaren forbedret på alle områder

Gårsdagens F1-testkørsler uden for Barcelona har været en opmuntrende øvelse for McLarens reservekører, Stoffel Vandoorne. Ifølge belgieren er bilen forbedret på alle områder.

Stoffel Vandoorne . Copyright McLaren Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 19/5 2016 klokken 11:05

Sidste sæson var noget nær en prøvelse for det ellers succesfulde McLaren-team og ikke mindst for deres store fanskare verden over. Løbene i 2016-sæsonen har retfærdigvis, indtil nu, vist gradvise forbedringer om end træerne endnu ikke er vokset ind i himmelen.

Men gårsdagens testkørsler i Barcelona har vist markante fremskridt, mener McLarens test- og reservekører Stoffel Vandoorne. Han udtaler, at den Honda-drevne MP4-31 er forbedret på "alle områder" siden han var stand-in for Fernando Alonso i Bahrains Grand Prix.

Vandoorne har testet McLaren-raceren med den opdaterede pakke på Circuit de Barcelona-Catalunya onsdag, hvor han gennemførte 108 omgange og undervejs var næst hurtigste mand på banen.

Stoffel Vandoorne. Bahrain 2016.
Copyright McLaren Media


"Bilen føltes god lige med det samme," sagde Vandoorne, der også deltager i Super Formula i Japan.

"Jeg havde et par omgange, hvor jeg lige skulle tilpasse mig bilen, men der er helt sikkert sket fremskridt, siden jeg kørte den i Bahrain.”

"Selvom det er lettere at vænne sig til bilen efter at have kørt en race-weekend i den, så er der altid behov for at om-justere sig til Formel 1, især efter at have kørt race i Super Formula, men jeg vænnede mig hurtigt til den.”

"Bilen føles bedre på alle områder, og downforce var meget forbedret i forhold til Bahrain.”

"Som racerkører ønsker du at tilbringe så meget tid som muligt i bilen, men jeg prøver samtidig at få det optimale ud af det i hvert et øjeblik, jeg har. Og jeg føler, at jeg har fået noget ud af det.”

"Alt i alt er der gode fremskridt med bilen, så jeg er glad," lød det fra Vandoorne efter årsdagens testkørsler.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kevin har sagt undskyld til Jolyon Renault: Der er mere succes på vej »