Vandoorne kan slå de bedste

Som bekendt offentliggjorde McLaren på Monza sit 2017-kørerlineup, hvor Stoffel Vandoorne overtager Jenson Buttons sæde og dermed bliver teamkammerat med Fernando Alonso. Teamchefen lover, at belgieren vil slå de bedste.

Stoffel Vandoorne . Copyright Allan Haslund

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 23/9 2016 klokken 13:09

Fra næste sæson erstatter Stoffel Vandoorne eks-verdensmesteren Jenson Button i McLaren, og den unge belgier bliver allerede nu markedsført som en kommende mester, selv om han kun har kørt et enkelt grand prix, da han erstattede en sygemeldt Fernando Alonso i Bahrain i 2015.

Trods kun ét F1-løb under bæltet tror teamchef Eric Boullier fuldt og fast på, at den unge kører snart vil slå de bedste.

"Jeg synes, at Stoffel i junior-kategorierne viste sit talent, og jeg er sikker på, at han kan være med i kapløbet," udtaler Boullier. "Han har ikke disse køreres erfaringer, men han vil vokse og slå dem.”

"Da han trådte ind i Bahrain, viste han alle, at han var klar til race i Formel 1. Jeg tror, at han næste år vil være lidt for ung, men han vil hurtigt lære. Vi kan udvikle ham, og han kan drage nytte af erfaringerne fra vores andre to kørere."

McLarens nye "innovative tre-kører strategi" bestående af Fernando Alonso, Stoffel Vandoorne og Jenson Button.
Copyright McLaren Media


Vandoorne er en del af et nyt koncept, som McLaren præsenterede på Monza for BMF1 og andre medier. Her offentliggjorde teamet, hvad McLaren kalder for "en innovativ tre-kører strategi", hvor Button i 2017 træder tilbage i en hybridrolle som ambassadør- og reservekører.

Buttons kontrakt indeholder dog mulighed for at vende tilbage til race i 2018, men britens comeback kan kun udløses af teamet og vil kræve, at de af en eller anden årsag slipper Vandoorne efter en enkelt sæson eller ikke fornyr Alonsos kontrakt.

Vandoorne vandt GP2-mesterskabet i 2014, men ligesom Kevin Magnussen, og trods tilknytningen til McLaren som test- og reservekører, blev han alligevel ikke belønnet med et løbssæde i år. Dette betød, at belgieren i stedet skiftede til den japanske serie Super Formula, hvor den 24-årige kører lige nu ligger med begrænset succes på 5. pladsen i mesterskabet.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mere digital underholdning Svært at miste Verstappen »