Udsigt til flere røde flag

Der er udsigt til flere røde flag under kvalifikationen, FIA vil nemlig ikke have en gentagelse af balladen fra Ungarn.

Nico Rosberg . Copyright Mercedes AMG

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 29/7 2016 klokken 17:07

Var der gult flag, eller var der ikke gult flag? Det er et spørgsmål som mange har stillet sig selv op til flere gange siden i lørdags, hvor Nico Rosberg satte pole position fordi han ikke slækkede så meget på gassen som Lewis Hamilton gjorde. Det gav nemlig anledning til en stor kritik af reglerne, fordi reglerne siger man bare skal løfte foden lidt fra gassen, men hvor lidt er lidt. Det er der nemlig delte meninger om. Derudover er der også det faktum, at der blev flaget med dobbelt gult flag, men der er så også delte meninger om Nico Rosberg var ude af den periode da han gav den gas.

Alt denne ballade vil FIA ikke udsættes for igen, så nu tager de lettere drastiske metoder i brug for at undgå det. Nu bliver reglerne nemlig sådan, at Charlie Whiting flager med rødt flag, hvis der skulle opstå en dobbelt gult flags situation på banen under kvalifikationen. Det betyder at alle kørere skal køre tilbage i pitten og at der ikke kan sættes nogle tider.

Set fra kørernes synspunkt giver dette tiltag forholdsvis god mening, fordi så er der ingen der kan "snyde" sig til en pole. Omvendt så er dette tiltag rimelig træls for os fans, fordi det kan ende med sessioner, hvor der er rødt flag igen og igen, som vi oplevede det i Ungarn. Det er ikke optimalt, men det er det heller ikke at der er tvivl om, hvem der skal have pole. Derfor må man sige at dette er en såkaldt pest eller kolera situation.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tysklands GP: 2. frie træning. Rosberg hurtigst ig Tysklands GP: 3. frie træning. Rosberg hurtigst. »