Tysk medie: Ferrari har fundet Binottos afløser

Afløseren for Mattia Binotto som teamchef for Ferrari skulle allerede være fundet, og der ventes en officiel udmelding allerede i år. Pilen peger på Leclercs gamle franske chef hos Alfa Romeo.

Frédéric Vasseur . Copyright BMF1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 8/12 2022 klokken 11:12

Ifølge det tyske medie Sport1, så har Ferrari allerede fundet Binottos afløser som teamchef hos Ferarri for næste sæson, og der ventes en officiel præsentation allerede i år.

Sport1 mener at vide, at Frédéric Vasseur, der i øjeblikket er teamchef hos Alfa Romeo Sauber, overtager Binottos stilling hos Ferrari.

54-årige Vasseur er en erfaren herre, og franskmanden har også været teamchef for Charles Leclerc, da Leclerc startede sin F1-karriere.

Frédéric Vasseur og Charles Leclerc med smil påFrédéric Vasseur og Charles Leclerc med smil på
Copyright Sauber Motorsport


Desuden har Vasseur stået i spidsen for Renault F1-teamet fra 2016-2017. Dermed var Vasseur også teamchef en enkelt sæson for Kevin Magnussen, før danskeren skiftede til Haas.

Ferrari har været ude med headhunter-snøren hos bl.a. Christian Horner og Andreas Seidl hos hhv. Red Bull og McLaren, men de har begge afvist eller er blevet afvist.

Og måske var de ikke "gode nok" til italiensk for begyndere...:

Ifølge det tyske medie motorsport-total.com havde Ferraris CEO John Elkann et krav om, at ansøgeren skulle kunne en smule italiensk, hvilket begrænsede ansøgerkredsen til jobbet en del.

Franske Frédéric Vasseur har tidligere arbejdet med Charles Leclerc, og såfremt rygtet taler sand, kan Carlos Sainz måske komme til at føle sig lidt udenfor, da Leclerc og Vasseur kender hinanden særdeles godt.

Frankrigs Grand Prix 2022. Carlos Sainz Jr. under fredagens frie træningerFrankrigs Grand Prix 2022. Carlos Sainz Jr. under fredagens frie træninger
Copyright Ferrari


Carlos Sainz‘ manager, Nicholas Todt, der er søn af den tidligere Ferrari-teamchef og FIA-præsident Jean Todt, har desuden et horn i siden på hinanden:

Vasseur var med til at grundlægge det meget succesrige ART Grand Prix-Team tilbage i 2004, som bl.a. Lewis Hamilton, Nico Rosberg og Nico Hülkenberg har hentet mesterskaber for.

Men for fire år siden gik Todt og Vasseur fra hinanden efter en bitter strid om teamet.

Dermed kan vi eventuelt komme til at opleve flere interne stridigheder hos Ferrari end hidtil.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« 3 år mere til Zandvoort BMF1.dk's Power Rating: 2022-sæsonen »