Horner afviser

Efter Mattia Binotto "valgte" at trække sig som chef for Ferraris Formel 1 hold, har der været en del spekulationer om hvem der skulle overtage det varme sæde. Red Bull Chef, Christian Horner afviser et hvert rygte om, at han skulle være på vej til Italien.

Englands GP 2015 . Copyright Red Bull Photofiles

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 6/12 2022 klokken 10:12

I mange år har Ferrari valgt at promoverer chefer fra egne rækker, til at styrer deres Formel 1 indsats.

Men efter en del fejl på den front, forlyder det nu, at man søger en ny chef der kommer udefra.

Sidst Ferrari vandt et mesterskab, var det under franske Jean Todt's ledelse, hvilket er alt for mange år siden.

Netop det, har været mange kritikeres anke mod Ferraris beslutning om at hente folk frem fra egne rækker, hvilket det nu lader til at Ferrari har lyttet til.

Alt peger på, at det bliver en udefra, men intet er sikkert, inden der er sat et navn på den nye chef.

I første omgang kan vi konkludere, at Red Bull's succesfulde chef, Christian Horner, ikke bliver manden der skal få Ferrari tilbage til at vinde mesterskaber igen.

"Jeg er fuldt fokuseret på at drive mit nuværende hold og kan ikke se nogen grund til at der skal ændres på det," udtaler Horner.

"Jeg har været en del af Red Bull siden de trådte ind i sporten, og nu har vi begge titler, så et skifte ville virke som at gå ned af ranglisten," tilføjede han.

Den mest omtalte af de nuværende holdchefer, til at overtage Ferrari posten, er dog uden tivil Alfa Romeo chef, Frederic Vasseur, der allerede er en del af familien og som har den erfaring, som Ferrari søger.

Vasseur selv, er dog helt tavs omkring rygterne.

En anden kandidat der nævnes, er McLarens Andreas Seidl, der har været en stor driver for at få bragt McLaren på ret køl igen.

Ferrari har behov for, inden længe, at få sat et navn på Binotto's afløser, hvilket betyder at vi forventer at det sker, inden jul.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« FIA på vej med nye regler for straffe Alfa sætter musik på F1 »