Toto: Jeg ville dø på Maldiverne

Mercedes har haft en, mildt sagt, elendig start på 2022-sæsonen, men Toto Wolf afviser, at han overvejer pensionering af den grund.

Wolff . Copyright Mercedes

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 28/4 2022 klokken 10:04

Når en sejrsvant syvdobbelt F1-verdensmester ikke kan komme forbi en AlphaTauri, en Williams og en Aston Martin og slutter på P13, en enkelt plads bedre end i kvalifikationen, giver det plads til eftertanke.

Ovenfor refereres naturligvis til Emilia Romagnas Grand Prix i søndags, hvor Lewis Hamilton havde en rædselsfuld dag (og weekend) i den nærmest hysterisk hoppende Mercedes W13.

Da løbet sluttede undskyldte teamchefen over radioen til Hamilton for, at han havde fået "en totalt umulig bil" men samtidig lovede chefen eksmesteren, at teamet nok skulle "finde en vej ud af problemerne".

Sjovt nok havde den anden side af garagen mere fart i bilen, som George Russell hoppede frem til en P4. Omend hele 42 sekunder efter den vindende Max Verstappen.

Lewis Hamilton. Emilia Romagnas GP 2022Lewis Hamilton. Emilia Romagnas GP 2022
Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images


I topsport er det nærmest en naturlov at smide træneren på porten, når resultaterne udebliver, så spørgsmålet er naturligvis, hvor længe sejrsvante Mercedes kan leve med at være reduceret til et midterteam.

På den baggrund blev Wolf spurgt, om han overvejer at trække sig tilbage og overlade roret til andre. I lyset af de seneste otte års sejrsgang kan østrigeren med god samvittighed sælge sine Mercedes-aktier og trække sig tilbage til det søde liv på en smuk Stillehavsø.

Men det afviser Mercedes-chefen.

"Problemet er, at jeg ville dø på Maldiverne uden det, jeg laver her," indrømmede Wolff overfor Motorsport.

"Aktiviteten i teamet, at udvikle teamet, er det, jeg virkelig nyder."

"Formel 1 boomer. På indtægtssiden går det meget godt, og det er det, jeg faktisk vil arbejde med hele mit liv."

"Det ville være ligesom en projektleder eller en medarbejder, der sagde: 'Nu har jeg gjort dette, så nu stopper jeg og tager mine bedste resultater med mig.'"

George Russell foran Valtteri Bottas. Emilia Romagnas GP 2022George Russell foran Valtteri Bottas. Emilia Romagnas GP 2022
Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images


"Men sådan stopper det ikke hos mig. Det fortsætter."

Wolff blev også spurgt, om teamet reelt har mistet pusten og ambitionerne, men det afviser han.

“Mit spontane svar vil være: du kan ikke aflære det (det, der allerede er opnået, red.). Men så sender den nye situation os i en anden retning, som lærer os noget andet."

”Det handler også om altid at være ydmyg, og det er vi. Vi siger: ’Shit, vi tog virkelig fejl.’ 'Hvor gik vi forkert?'

“Uanset hvor dårligt det end føles, er dette en vigtig del af vores personlighedsudvikling og værdierne i vores team. Ingen er ufejlbarlig. Det ser vi lige nu."

"Men teamet er i stand til at vende situationen," lød det fra Toto Wolff.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Fremtidens F1 tager form Hamilton med kryptisk meddelelse »