The show must Grosjean

Grosjeans Formel 1-karriere hænger i en tynd tråd efter svingende præstationer, kollisioner med Kevin og et højt forbrug af reservedele. Franskmanden tager det dog selv overraskende roligt.

Romain Grosjean . Copyright BMF1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 19/8 2019 klokken 22:08

Hvis man skal tro rygterne, er Romain Grosjean i gang med sin sidste sæson i Formel 1. Selv tager han det roligt.

"Jeg har ikke nogen krystalkugle, jeg kan kigge i", siger Grosjean. "Men i øjeblikket bekymrer jeg mig ikke så meget. Haas er en mulighed, men der findes også andre muligheder, både i Formel 1 og i andre løbsserier."

Grosjean langer desuden ud efter journalisterne, når folk prøver på at afskrive ham: "Det er til dels dårlig journalistik, for de folk ved slet ikke, hvad det drejer sig om."

Teamchefen Günther Steiner vil heller ikke udtale sig om Grosjeans fremtid hos Haas. Han siger: "Hvis kørerne vil blive i teamet, skal de selvfølgelig levere varen. Det gælder også i dette tilfælde."

Det er dog ikke kun resultaterne, der tæller. Det drejer sig også om de mange kollisioner mellem Grosjean og hans danske holdkammerat.

Ifølge Grosjean er forholdet mellem de to Haas-kørere helt i orden. Desuden har han er forklaring på, hvorfor de så tit kører ind i hinanden. "Vi vil jo ikke kollidere med hinanden, men vi kvalificerer os altid ved siden af hinanden, og så er sandsynligheden bare større. I midterfeltet er det heller ikke altid nemt at positionere bilen optimalt."

Grosjean indrømmer dog, at kollisionen på Silverstone burde have været undgået: "Små berøringer har mange gange en stor virkning", siger Grosjean.

"Jeg er kommet videre, og jeg tror ikke, at jeg kunne have gjort meget anderledes. Her og der kunne man måske have truffet en anden beslutning, men ikke generelt."

Hvis Grosjean alligevel kører for Haas i 2020, vil franskmanden sætte sine mål efter bilens udvikling: "Meget afhænger af bilen. Hvis jeg sætter et mål om at køre i Q3 16 gange i træk, ville det lyde latterligt, fordi bilen ikke har det i sig. Man kan ikke sætte sig mål i Formel 1, hvis man ikke har det rigtige værktøj."

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vettel har stadigvæk VM-drømme hos Ferrari Nej til Alonso, men måske til Verstappen »