Stort jubilæum hos Red Bull

I denne weekend, runder Red Bull holdet en milepæl. Søndag vil deres antal af Formel 1 løb runde 250. Noget ikke mange troede de ville opnå, da de købte Jaguar Formel 1 holdet efter 2004 sæsonen.

Østrigs Grand Prix 2017 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 26/5 2018 klokken 10:05

Det har været en vild rejse, som Red Bull har været på, siden de debuterede i 2005, en rejse den danske Formel 1 mekaniker Ole Schack har været med på hele vejen.

Sebastian Vettel og Ole Schack
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Red Bull har i denne tid, sikret sig 50 løbssejre og 4 verdensmesterskaber. Endnu en sejr kan komme i hus i morgen, når de kører løb nummer 250.
Værd er det at bemærke, at Red Bull fejrede både deres løb nummer 100 og 150 med en sejr.

De første kørere der blev ansat af Red Bull, var Formel 1 legenden David Coulthard, der fortsat er tilknyttet til holdet, og den unge Christian Klien, der ikke formåede at slå rigtigt igennem i Formel 1.

Inden Red Bull købte Minardi, som de gjorde til deres B-Hold, Scudaria Toro Rosso, valgte de at have en erfaren kører, sammen med en ung håbefuld kører. Noget mange andre hold kunne lære en del af.
Således kom der en del unge talenter gennem maskineriet de første to år. Klien, Liuzzi og Doornbos, var på holdet, sammen med Coulthard.

I 2007 kom Mark Webber til holdet, hvor han var makker med Coulthard det første år. De helt unge, var på det tidspunkt ovre hos Toro Rosso, her iblandt den meget unge Sebastian Vettel, der vandt sit første løb på Monza i 2008, hvilket fortsat er det eneste løb Toro Rosso nogensinde har vundet.

Vettel blev belønnet for sin indsats hos Toro Rosso, da han i 2009 rykkede op i Red Bull for at blive makker med Mark Webber, efter DC valgte at gå på pension.

Sebastian Vettel takker af hos Red Bull Racing
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Vettel sikrede Red Bull og sig selv, deres første verdensmesterskab i 2010, i en sæson, hvor han kun førte mesterskabet en gang, nemlig da han kørte over målstregen som vinder af det sidste Grand Prix i Abu Dhabi, der for første gang var afsluttende løb i 2009.

Webber og Vettel sikrede Red Bull yderligere 4 verdensmesterskaber. Webber stoppede efter 2013 sæsonen og blev erstattet af Toro Rosso junior køreren Daniel Ricciardo.

Vettel og Ricciardo var kun makkere i en enkelt sæson, da Vettel efter 2014 sæsonen, valgte at rykke til Ferrari.

Det nye samarbejde
Copyright Red Bull


Det betød at den unge russer Daniil Kvyat, nu blev hentet op til Red Bull fra Toro Rosso, hvilket dog ikke holdt længere end til lidt inde i sæsonen 2016, da han fik besked på at rykke tilbage til Toro Rosso, til fordel for den unge Max Verstappen, der takkede for tilliden, ved at vinde sit første løb for Red Bull i Barcelona.

Siden er Kvyat røget helt ud af Formel 1, mens Ricciardo og Verstappen, fortsat er makkere hos Red Bull.

Billeder fra torsdag på Suzuka 2014
Copyright Pirelli

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Dengang Paul Hawkins kørte i havnen Christian Lundgaard 5'er i Monaco »