Skandale i Formel E: Audi suspenderer Abt

Selv om motorløb i øjeblikket er virtuelle, betyder det ikke, at der ikke sker reelle skandaler: Ved det virtuelle Formel E grandprix i Berlin kunne man ikke se Daniel Abt køre i simulatoren. Med god grund: Han kørte nemlig ikke selv.

Beijing ePrix . Copyright Formula E

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 25/5 2020 klokken 09:05

Det femte virtuelle løb i Formel E’s ”Race at Home” blev i lørdags ramt af en skandale: Løbet burde være blevet kørt af Daniel Abt, men han havde fået en professionel E-gamer til at overtage jobbet for ham, nemlig østrigeren Lorenz Hörzing.

Skandalen begyndte så småt at vise sig, da flere af Abts kolleger undrede sig over, hvorfor Abts Audi med startnummer 66 pludseligt var blevet så hurtig. Desuden kunne man under livestreamingen ikke se ansigtet på den person, som sad i Abts simulator.

Konsekvensen blev, at Abt fik frakendt alle sine point, ikke kun for løbet i det virtuelle Berlin, men også fra de andre løb i "Race at Home Challenge". Desuden skal tyskeren betale en dummebøde på 10.000 euro, ca. 75.000 kroner, til en velgørenhedsorganisation.

Audi har desuden valgt at suspendere Daniel Abt fra Formel E med øjeblikkelig virkning. Dermed vender han ikke tilbage til normal racing i Formel E.

Hörzing må "kun" stille til start i hans egen klasse for professionelle E-sport-gamere og skal i fremtiden holde sig langt væk fra "Race at Home Challenge".

Abt udtalte efterfølgende: "Jeg vil gerne undskylde over for Formel E, alle mine fans, mit team og mine kollegaer, da jeg fik hjælp til at køre løbet i lørdags. Jeg tog det ikke så alvorligt, som jeg burde. Det er jeg ked af, for jeg ved, hvor meget arbejde Formel E har investeret i dette projekt."

"Race at Home Challenge" er blevet til i samarbejde mellem Formel E og Motorsport Games med henblik på at indsamle donationer til UNICEF’s coronavirus-fonde.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Gang i Vettel rygterne Nye budgetter og nye regler »