Schumacher og Ilott må vente til Abu Dhabi

Aflysning af 1. frie træning betyder, at Mick Schumacher og Callum Ilott ikke kom på banen og må nu vente til Bahrain.

Robert Schwartzman, Callum Ilott og Mick Schumacher til test på Ferraris testbane Fiorano. Maranello 2020. . Copyright Ferrari Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 9/10 2020 klokken 17:10

Både 1. og 2. frie træning på Nürburgring endte med aflysning på grund af regn og tåge i Eifelbjergene, der er kendt for notorisk svingende vejrforhold.

En væsentlig årsag til aflysningerne var, at lægehelikopteren pga. af dårlig sigtbarhed ikke kunne komme i luften og dermed ikke ville være i stand til at bringe eventuelt forulykkede kørere hurtigt på hospitalet.

Aflysningerne betød også, at Ferrari-juniorerne Mick Schumacher og Callum Ilott ikke kom på banen, som planlagt. Førstnævnte skulle have testet for Alfa Romeo og sidstnævnte for Haas F1.

De unge kørere, inkl. F2-køreren Robert Schwartzman, er ikke helt uvant med en F1'er, idet de sidst i september testede en Ferrari SF71H, fabrikkens 2018-model (billedet).

Ferraris teamchef, Mattia Binotto, fortalte efterfølgende, at de to kørere til gengæld får mulighed for debut i F1-hybrider under noget varmere himmelstrøg.

"Når den næste bane, Portimao, er ny for alle i F1, så mener jeg, at vores topkørere skal have chancen for at træne der," udtalte Ferrari-chefen ifølge Autosport.

”Vi har Imola, som kun er lørdag og søndag, og derefter skal vi til Tyrkiet og dermed igen en ny bane."

”Og så er der Bahrain, hvor de har deres F2-løb, og skal afslutte mesterskabet, så de har brug for at være fokuserede."

”Derfor er det mere sandsynligt, at den næste mulighed er Abu Dhabi og ikke tidligere. Desværre fik vi ikke mulighed, men igen, vi har ikke noget valg," lød det fra Binotto.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Eifels GP: 2 frie træning (aflyst) Eifels GP: 3. fri træning »