Rygtet, der ikke vil dø

Kan formodningen være sand, eller er det en and? Flere medier er gået i selvsving over en spektakulær byttehandel mellem Red Bull og Aston Martin og et forestående salg af sidstnævnte team.

Bahrains Grand Prix 2023 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 1/11 2023 klokken 12:11

Kommer Fernando Alonso til at blive Max Verstappens teamkammerat næste år hos Red Bull?

Det er det spørgsmål, som flere renommerede F1-journalister bliver ved med at stille på trods af, at Helmut Marko siger, at Sergio Perez har en kontrakt med Red Bull for 2024, og Aston Martin også er bundet til Aston Martin.

Rygterne løb for alvor løbsk, da den spanske F1-journalist Albert Fabrega den 30. oktober skrev, at han "ikke ville tro på det rygte, han netop havde hørt i paddock. Nej", på mediet X (tidligere Twitter).

Bahrains Grand Prix 2023. Podiet. Sejr til Max Verstappen foran Sergio Perez. Perfekt weekend til Red Bull. Alonso P3Bahrains Grand Prix 2023. Podiet. Sejr til Max Verstappen foran Sergio Perez. Perfekt weekend til Red Bull. Alonso P3
Copyright Red Bull Contentpool


Det spanske medie Marca bryggede videre på historien med oplysninger om, at Lawrence Stroll har planer om at sælge Aston Martin. De angivelige købere skulle være Honda, som leverer poweruniten til Aston Martin fra 2026, og den saudiarabiske oliegigant Aramco.

Fernando Alonso skal angiveligt allerede være træt af Aston Martin, og næste års racer skulle angiveligt ikke præstere videre godt. Derfor vil den dobbelte spanske F1-verdensmester gerne væk fra Aston Martin.

Desuden skulle det langsomt være begyndt at dæmre for Lawrence Stroll, at hans søn Lance Stroll ikke er god nok til at blive F1-verdensmester. Og så kan han ligeså godt sælge teamet.

StrollStroll
Copyright Aston Martin


Men hvor sandsynligt er det, at Red Bull henter Fernando Alonso?

Kort sagt: Ikke ret sandsynligt, for Red Bull bliver ved med at afvise, at Perez er på vej væk fra teamet, og hvis Red Bull alligevel skulle bytte Perez ud med en anden kører, ville det nok blive Daniel Ricciardo, der viste lovende takter i Mexico.

Desuden ville Red Bull stå tilbage med et dårligt image, hvis man afviser rygter så kraftigt, som Helmut Marko gør, og så alligevel vælger at skifte en kører ud.

Det ville også være usandsynligt, at Sergio Perez skifter til Aston Martin, da han – på trods af en kontrakt - blev fyret fra teamet for at gøre plads for Sebatian Vettel.

Sebastian Vettel på podiet. Aserbajdsjan 2021Sebastian Vettel på podiet. Aserbajdsjan 2021
Copyright Aston Martin


Så alt i alt virker rygtet om Alonsos skifte til Red Bull mest af alt om ønsketænkning fra visse mediers side.

Når det så er sagt, har Sergio Perez som sagt tidligere prøvet at få sparket fra et team på trods af en gyldig kontrakt. Og Fernando er heller ikke kendt som en mand, der drives af loyalitet over for sine arbejdsgivere - bare tænk på Alonsos tid hos McLaren og senest hos Renault/Alpine.

Fernando Alonso.Fernando Alonso.
Copyright McLaren Media


Alt kan selvfølgelig ske i Formel 1, men umiddelbart er der ingen håndfaste beviser på, at Alonso og Perez bytter plads i Formel 1.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes siger farvel til teknisk leder McLaren-chef hylder Norris »