Reprimande til Perez efter blok over Magnussen

Under fredagens 2. træning til Singapores Grand Prix var der nærkontakt mellem Kevin Magnussen og Sergio Perez, hvilket fik sidstnævnte til at brokke sig. Nu har mexicaneren fået en reprimande.

Sergio Perez . Copyright BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 20/9 2019 klokken 19:09

Under fredagens 2. træning opstod en situation, som fik Sergio Perez i Racing Point til at brokke sig over Kevin Magnussen i Haas.

Situationen opstod ved udgangen af sidste chikane på bybanen i Singapore, hvor Magnussen forsøgte at overhale Perez på dennes højre side, men Racing Point-køreren levnede ikke megen plads til Haas-raceren, som børstede maling af barrieren til akkompagnement af gnister fra bilens højre baghjul.

Over radioen var Perez blevet gjort opmærksom på, at Magnussen kom hurtigt bag fra og da mexicaneren sænkede hastigheden på grund af en langsommere og forankørende Valtteri Bottas i Mercedes, benyttede danskeren lejligheden til at passere Racing Point-raceren på den højre side, da denne på dette tidspunkt lå på midten af banen.

Sergio Perez Sergio Perez i Racing Point.
Copyright Racing Point


Imidlertid trak Perez igen ud i sin såkaldte 'racing line', hvormed han kom til at presse Haas-køreren op mod barrieren.

Magnussen brokkede sig på radioen over manøvren med et "what the hell" mens Perez gjorde det samme med "this guy tried to f*** my lap" og krydrede lidt ekstra med følgende statement "this guy is different".

Så var der budt op til dans, og hvad ville stewards gøre?

Begge kørere blev efterfølgende kaldt op på rektors kontor, og resultatet blev en reprimande til Perez for at køre "unødvendigt langsomt, uberettiget eller på en måde, der kan betragtes som potentielt farlig for andre kørere".

Perez mente ikke at han havde forbrudt sig mod nogen regel.

"Basalt set er der ingen regler på dette område, men der er en 'gentlemen's agreement'," forsvarede han sig med, hvormed mexicaneren hentydede til, at det er aftalt mellem kørerne, at man ikke overhaler, når en forankørende bil sænker farten på grund af en anden bil på banen.

"Nogle holder denne regel, andre gør ikke," lød det fra Perez.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Singepores GP - 2. træning: Hamilton hurtigst Singapores GP: 3. frie træning - Leclerc langt for »