Red Bull stilller spørgsmål mod Mercedes

Siden Englands Formel 1 Grand Prix på Silverstone, lader det til at Mercedes er blevet stærkere end nogensinde. Red Bull stiller spørgsmål over lovligheden for denne forbedring.

Tyrkiets Grand Prix 2021 . Copyright Mercedes AMG

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 19/10 2021 klokken 08:10

De fleste hold er nået til slutudviklingen af deres motorer, hvilket grundlæggende betyder, at holdene ikke længere må udvikle på deres motorer, indtil der om nogle år, kommer nye regler.

Et af de hold, der siden hybrid-æren kom, har værest længest fremme, er uden tvivl Mercedes.

Det forspring de har haft, blev fra starten af denne sæson lukket helt af Honda, som mange mente tilmed var stærkere end Mercedes, tidligere i år.

Hverken Mercedes eller Honda må udvikle yderligere på deres motorer, i forhold til den aftale der er lavet mellem alle holdene og FIA, for at holde omkostningerne nede.

Men både Honda og Mercedes har rykket sig, i forhold til rå power, siden sæsonstarten. Noget begge parter hævder er sket indenfor reglerne.

Honda havde nogle vibrationer i deres motorer, som betød at de kørte med et lavere ladetryk i starten af sæsonen. Et problem de senere har løst og derfor har de sidenhen kunne skrue op for ladetrykket igen, til det niveau som de havde fået godkendt af FIA.

Hvad Mercedes har gjort, for at finde mere power, er mere uvist, hvilket har fået Red Bull til at beskylde dem for urent trav, over flere omgange.

Først var det med en temperatur sensor, der ifølge Red Bull og Ferrari var placeret forkert, så Mercedes kunne tage koldere luft ind og dermed hive mere ud af motoren. En sag FIA end ikke ville kikke på.

Nu skulle Red Bull så være på banen igen, hvor de igen betvivler lovligheden af Mercedes PU.

De siger ikke ligeud at Mercedes gør noget ulovligt, men at de arbejder i det "grå" område.

Noget kunne tyde på, at det denne gang er det elektriske område, der er sket noget på, da Mercedes nu er meget overlegne under acceleration.

Så uden at beskylde Mercedes for at gøre noget ulovligt, vil Red Bull gerne have FIA til at se lidt ekstra på Mercedes.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Williams vil være klimapositiv O’Ward: Selvfølgelig vil jeg til Formel 1 »