Red Bull i topform

Hvis man blot ser på resultaterne af de første træninger, ser det ud til at Red Bull tabte en del af pusten i anden træning, men ser man tættere på data fra de enkelte træninger, viser der sig et helt andet billede.

Emilia Romagnas Grand Prix 2021 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 21/5 2021 klokken 09:05

Perez var hurtigste mand for Red Bull efter 1. træning, men faldt helt ned på P8 i den anden.

Samtidig var verstappen konstant i toppen, uden at ende helt i top.

Mercedes så markant stærkere ud i den anden træning, mens Ferrari så ud til at have bedst styr på den snævre bane, af alle.

Men når man kravler ned i date, ser styrkeforholdet anderledes ud. Om det skyldes trafik eller om Red Bull valgte at holde igen, for ikke at vise deres sande potentiale, ved vi af gode grunde ikke, men når man sætter deres sektorer sammen, ender de som de hurtigste.

Kvalifikations hastigheden er til Red Bulls fordel, dog ikke med en stor margin ned til Mercedes og lige efter dem, Ferrari.

Men når man ser på løbssimuleringerne, ser det noget anderledes ud.

Her er Red Bull markant hurtigere end de to andre hold. Samtidig er afstanden mellem Mercedes og Ferrari i løbstrim, endnu mindre.

Vi ved dog godt, at når vi kommer til lørdagens kvalifikation, er Lewis Hamilton altid vildt stærk til at finde noget ekstra frem, så der er ingen tvivl om, at det bliver en meget tæt kamp om pole på lørdag.

I Monaco, er det kvalifikationen der er den mest spændende del af weekenden, da halvdelen af de seneste 60 løb, netop er vundet fra pole og hele 45 ud af de seneste 60 løb, er vundet fra forreste startrække.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Lundgaard: Det handler om BIG points Hamilton: Monaco-weekenden skal ændres »