Red Bull får de bedste motorer

Renault har som kendt fået deres eget Formel 1-team, men det betyder ikke at de beholder de bedste motorer for dem selv og sender resten over til Red Bull.

Daniel Ricciardo og Max Verstappen. . Copyright Red Bull Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 31/12 2016 klokken 11:12

Red Bull Racing og Renault har efterhånden arbejdet tæt sammen i mange år, hvor størstedelen af årene har været succesfulde, men der har også været år, hvor forholdet har hængt i en tynd tråd. Sådan var det eksempelvis i meget af 2015, hvor Red Bull gjorde alt hvad de kunne for, at slippe ud af kontrakten med Renault. Udover det så fik Renault et fabriksteam igen, hvilket de ikke havde haft siden 2010. Alt dette lignede et brud mellem de to parter, men i løbet af sidste sæson offentliggjorde man en forlængelse som gør at de skal arbejde sammen en del år endnu.

Renault og Red Bull er blevet gode venner igen
Copyright Red Bull Photofiles


Det der med, at et fabriksteam også skal levere motorer til et privat team er meget normalt i Formel 1, men det ender tit og ofte med, at fabriksteamet beholder de gode motorer selv og sender dårligere eller brugte motorer hen til deres klient. Sådan bliver det dog ikke med Red Bull og Renault, fordi Christian Horner kan fortælle, at Red Bull har fået lovning på, at de får 100% de samme motorer som fabriksteamet.

"Vi har fået garanti på, at vi får de gode motorer. Det har vi fordi de er ved at bygge sig selv op igen og så er det godt at de har en markør som viser, hvor god deres motor egentlig er, hvis den sidder i en rigtig god bil. Tingene går helt sikkert fremad for dem, fordi i år vandt vi et par løb, mens sæsonen før var helt katastrofal. Det er en god ting, så alt dette skulle gerne ende med, at vi kommer tilbage til vores gamle styrke i løbet af de næste 12 måneder," lyder det fra Horner.

Niki Lauda tester Jaguar RB2 på Ricardo Tormo banen i Valencia
Copyright Getty Images


Red Bull Racing har været en del af Formel 1-feltet siden 2005, hvor man valgte at overtage det gamle Jaguar-hold. Det betød at Red Bulls første sæson blev brugt med en Cosworth-motor i bilen, men den blev skiftet ud med en Ferrari-motor en sæson efter. Det samarbejde holdt dog ikke så længe fordi i 2007 fik Red Bull Renault som motorleverandør og det har de så haft lige siden, hvilket blandt andet har givet dem fire verdensmesterskaber i træk med Sebastian Vettel i perioden fra 2010 til 2013.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bottas har besøgt Mercedes Wehrlein rykker til Sauber »