Räikkönens chefingeniør forlader Ferrari

Tre sæsoner blev det til, men nu forlader Kimi Räikkönens chefingeniør, Dave Greenwood, Ferrari.

Italiens Grand Prix 2017. Ferrari . Copyright Ferrari

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 8/1 2018 klokken 13:01

Der ligger utvivlsomt store udfordringer foran Kimi Räikkönen, når lamperne slukker ved sæsonstarten d. 25. marts i Melbourne, Australien. Årsagen er, at finnens chefingeniør, Dave Greenwood, forlader Maranello-teamet. Ifølge Motorsport angives fratrædelsen private årsager.

Det er velkendt, at Räikkönen og Greenwood har opbygget et godt forhold til hinanden. Ikke mindst har ingeniøren været en væsentlig støtte under det konstante pres fra Ferrari-bossen Sergio Marchionne, som flere gange i fuld offentlighed har kritiseret finnen for manglende resultater.

Det er stadig uvist hvilke interne rokeringer den nye situation medfører, men det ventes, at chef for baneoperationerne, Diego Ioverno, flytter fra pitvæggen til fabrikken i Maranello.

Det er endnu uvist, hvem Räikkönen skal have i ørerne under løbene.
Copyright Ferrari


Samtidig er det også uklart, hvem der skal afløse Greenwood, men kilder tæt på Ferrari peger på Jock Clear, chef for løbsaktiviter, kan få en dobbeltrolle som Räikkönens chefingeniør.

Derimod står det klart, at Greenwood rejser tilbage til Storbritannien, hvor det menes, at han får en rolle i Manors aktiviteter i WEC (FIA World Endurance Championship).

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« HAAS søger titelsponsor Grid Penalties 2018 - For Dummies (video) »