Pirelli vil have test flyttet

Pre-season testene plejer at blive kørt i Spanien, men det vil Pirelli have lavet om på.

Fernando Alonso Abu Dhabis GP 2012 . Copyright Ferrari F1

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 15/7 2016 klokken 16:07

Formel 1-feltet starter normalt sæsonen ved at have to pre-season tests inden sæsonen, hvilket normalt foregår på de spanske baner Barcelona eller Jerez. Sådan har det været i mange år, fordi vejret er fint i Spanien i slutningen af februar og starten af marts. Det er også forholdsvis billigt for holdene at komme til Spanien, hvilket også er grunden til man plejer at afholde de to test på den iberiske halvø. Det er dog ikke alle som synes det er optimalt testene bliver afholdt i det spanske, så de vil gerne have dem flyttet.

Sebastian Vettel test 2016
Copyright Ferrari F1


"Alle" er i dette tilfælde Formel 1s dækleverandør Pirelli, som meget gerne så, at man flyttede pre-season testene til Mellemøsten.

"Vi ville hellere teste i Abu Dhabi eller Bahrain. Temperaturen ville være mest optimal og vi vil få mere ud af testene, fordi vi kender banerne og temperaturen ville som sagt passe bedre til det vi møder under løbene," lyder det fra Pirellis Paul Hembery.

Rio Haryanto.
Copyright Manor Racing


Pirelli har måske noget at have deres mening i, fordi temperaturene i Spanien i slutningen af vinter perioden når naturligvis ikke op på de høje temperaturer som feltet møder andre steder. Dog er det tvivlsomt om Pirelli får Formel 1-organisationen med på idéen, fordi det vil blive dyre for holdene, hvis man valgte at afholde pre-season testene i Mellemøsten. I disse år gør folkene bag Formel 1, som bekendt en del for at gøre det billigere at drive et Formel 1-hold, så det ville sende et forkert signal at hoppe med på Pirellis ide og rykke testene til Abu Dhabi eller Bahrain.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Lewis: Det er en hemmelighed, hvad der skete. Chefen har været i Maranello »