Pirelli frikender sig selv

Pirelli har analyseret de tre punkterede dæk fra Hamilton, Bottas og Sainz' biler. De frikender sig selv og fastslår at de alle dæk punkterede fordi de blev kørt for længe.

Tysklands Grand Prix 2019 . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 4/8 2020 klokken 15:08

Den meget specielle afslutning på Englands Formel 1 grand Prix på Silverstone i weekenden, hvor tre biler punkterede sidst i løbet, satte spekulationer i gang om at det måske var carbon stykker på banen, der skabte skaderne.

Pirelli har taget deres beskadigede dæk retur til fabrikken i Milano, hvor de har undersøgt dem grundigt.

Hér har man fundet ud af, at der intet var galt med dækkene, men at de simpelthen punkterede fordi man kørte længere på dem end forventet.

Samtidig var der et langt større pres på dækkene, end nogle data kunne vise, da bilerne i år kører væsentligt hurtigere end de gjorde sidste år.

Konklusionen fra Pirelli er, at holdene ikke burde have holdt deres biler ude så længe som de gjorde.

Løbet i den kommende weekend, der ligeledes bliver afviklet på Silverstone, men med navnet 70 års jubilæums Grand Prix, vil blive gennemført med blødere dæk end det vi lige har set, hvilket betyder at vi kan forvente at alle skal gennem mindst to stop.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Blev Kvyat også ramt af en dækskade? Ricciardo vil diskutere Grosjeans kørsel »