Perez´ sejr endelig

Sergio Perez i Red Bull krydsede stregen i Singapore som første mand og blev kort efter hyldet som vinder, men usikkerhed omkring et par mulige straffe, fik Ferrari til at håbe på sejr til Leclerc, til det sidste.

Perez vinder i Singapore . Copyright Red Bull

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 3/10 2022 klokken 11:10

Sergio Perez i Red Bull, var under de to perioder bag Safty Car, ikke så god til at holde den påskrevne afstand op til bilen der satte tempoet, hvilket kunne udløse en, måske to straffe.

Da der er tale om meget specielle omstændigheder, kunne løbsledelsen ikke nå at komme med en afgørelse, før efter løbet og således også efter, at de 3 kørere der sluttede 1, 2 og 3, havde været på podiet.

Under den første kørsel bag Safty Car, var der så meget regn, at FIA gav Perez medhold i, at den lidt for store afstand i forhold til reglerne, var i orden, hvorfor han slap for en 5 sekunder straf for denne forseelse.

Da Safty Car var på banen for anden gang, var forholdene markant anderledes og selvom at Perez, blot få sekunder for tidligt, overtog styringen af tempoet for feltet, valgte FIA at give ham en 5 sekunder straf for denne forseelse.

Heldigvis for Perez, havde han en stærk nok bil til at han formåede at bygge et forspring op til Leclerc på 2. pladsen, der var stort nok til, at straffen ikke fik nogen betydning.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Singapores GP - Løbsreumé: Perez vinder kaotisk Red Bull og budgetloftet – straf på vej? »