Opdatering fra FIA om Abu Dhabi-kaos

FIA har netop offentliggjort sine planer for en afklaring af begivenhederne omkring den kontroversielle afslutning på Abu Dhabis Grand Prix. Vi bringer dem her.

Abu Dhabis Grand Prix 2021 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 13/1 2022 klokken 18:01

Der var gang i den under de sidste omgange på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi, hvor sæsonfinalen i Formel 1 blev afviklet i december sidste år.

Til glæde for nogle. Til frustration for andre.

Ikke mindst for Lewis Hamilton, der måtte se sig selv blive overhalet af Max Verstappen på sidste omgang og dermed tabe verdensmesterskabet til Red Bull-køreren. I frustration udbrød Mercedes-køreren over radioen, at løbet var blevet "manipuleret".

Siden afslutningsinterviewet efter grandprixet i Abu Dhabi har der været total radiotavshed fra eksverdensmesteren, og flere medier har spekuleret i, om dette i virkeligheden er et signal om, at briten trækker sig fra Formel 1-sporten.

Mercedes F1-chef Toto Wolff smed lidt ekstra benzin på bålet, da han i sidste måned udtalte, at både han og Hamilton var "desillusionerede", og at han håbede, at dette ikke ville få den syvdobbelte verdensmester til at trække sig fra Formel 1.

Max Verstappen jagter Lewis Hamilton. Abu Dhabi 2021Max Verstappen jagter Lewis Hamilton. Abu Dhabi 2021
Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images


Nogle kilder peger på, at Hamilton med sin tavshed blot afventer resultatet af FIAs efterforskning af begivenhederne i Abu Dhabi, hvorefter han beslutter sig.

I så fald kan Mercedes-køreren nu holde øje med sin indbakke, for i en erklæring udsendt torsdag bekræftede FIA, at undersøgelsen af begivenhederne nu er i fuld gang, og skitserede, hvad de næste skridt ville være.

Den nyudnævnte FIA-præsident, Mohammed Ben Sulayem, er indstillet på at konsultere både teams og F1-kørere som en del af analysen af, hvad der skete i Abu Dhabi, inden en endelig beslutning offentliggøres på World Motor Sport Council-mødet i Bahrain i marts.

Max Verstappen efter sejren og verdensmesterskabet. Abu Dhabi 2021Max Verstappen efter sejren og verdensmesterskabet. Abu Dhabi 2021
Copyright Red Bull Contentpool


Her er den fulde udtalelse fra FIA:

"Efter beslutningen i World Motor Sport Council i Paris den 15. december 2021 har FIA-administrationen under ledelse af Mohammed Ben Sulayem startet den detaljerede analyse af begivenhederne i det sidste Formel 1 Abu Dhabi Grand Prix," lyder det i erklæringen.

"FIA-præsidenten lancerer en dialog med alle F1-teams om forskellige spørgsmål, inklusive dette (afslutningen i Abu Dhabi, red.).”

"Den 19. januar vil et punkt på dagsordenen for Sports Advisory Committee blive dedikeret til brugen af Safety Car.”

"Den efterfølgende fase vil være en fælles diskussion med alle F1-kørere.”

"Resultatet af den detaljerede analyse vil blive præsenteret for F1-kommissionen i februar, og de endelige beslutninger vil blive offentliggjort på World Motor Sport Council i Bahrain den 18. marts.

"FIA-præsident Mohammed Ben Sulayem har bedt generalsekretæren og den nyligt udnævnte direktør for enkeltsædede biler, Peter Bayer, om forslag til at gennemgå og optimere FIAs organisation samt F1-strukturen for 2022-sæsonen.”

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tillykke med de 50 år Marcin Budkowski forlader Alpine »