Nye anvisninger for prøvestarter

Sidste løbsweekend blev der givet to straffe for at øve prøvestarter et forkert sted. Nu er der kommet klare retningslinjer til weekendens GP.

Sebastian Vettel vandt Tysklands grand prix for første gang . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 8/10 2020 klokken 16:10

Der var stor frustration hos Lewis Hamilton og Mercedes F1-teamet sidste løbsweekend, da verdensmesteren øvede to prøvestarter under ‘open pitlane’.

Prøvestarterne medførte 2x 5 sekunders straf til Hamilton, og “klip” på sin licens (klip som senere blev ændret til en bøde til teamet). Det skyldes, at Hamilton øvede sine prøvestarter et sted der ikke var tilladt.

Derfor har ‘Race Director’ Michael Masi givet klare instrukser til kørerne, inden det går løs til Eifels Grand Prix denne weekend.

Hvis kørerne skal øve prøvestarter, så skal de gøre det efter pit-væggen slutter. Her vil der være markeret et orange bånd på muren på kørerens højre side.

Derfor skal de prøvestartende kørere holde til højre og lade andre kørere overhale venstre om - som det er kendt fra andre weekender.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Intet motorrelateret i Verstappens kontrakt Ilott ikke på Haas’ shortlist »