Norris: Kerbs skyld i Strolls ulykke

Lance Strolls voldsomme sammenstød med barrieren under gårsdagens kvalifikation har affødt en reaktion fra McLarens Lando Norris, som kørte bag canadieren.

Lance Stroll. Singapores GP 2023 . Copyright Aston Martin

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 17/9 2023 klokken 13:09

Da Lance Stroll kørte i barrieren i de sidste sekunder Q1 i kvalifikationen til Singapores Grand Prix lørdag, var McLarens Lando Norris lige bag ham og dermed vidne til det dramatiske optrin.

Ulykken indtraf ved udgangen af det sidste sving, efter at Aston Martin-køreren havde forsøgt at rette op på en baghjulsudskridning fremkaldt af kontakt med banens kerbs. Af samme årsag deltager Stroll ikke i søndagens løb på grund af "ømhed i kroppen", som teamet udtalte tidligere i dag.

Norris, som med nød og næppe undgik sammenstød med Aston Martin-bilen og dens vragstumper, mener, at kerbens egenskaber ikke fungerer med de nuværende bilers såkaldte "ground effect" og at dette kan forårsage alvorlige ulykker, hvis man kører med fuld gas.

"Jeg ved ikke, om de, på dette sted (sidste sving, red.) måske burde lave en lille forbedring af banen til næste år, fordi det er lidt som et dyk, eller der er måske bare ikke jævnt nok," sagde Norris efter kvalifikationen.

Lance Stroll. Singapores GP 2023Lance Stroll. Singapores GP 2023
Copyright Aston Martin


"Jeg tror, at alle er lidt bange for at gøre det " (køre med fuld gas, red.)."

"Der har været en del tilfælde, hvor så snart du gør det, så skal du næsten bare løfte på speederen og afbryde omgangen. Hvis du alligevel går 'all in', vil du ende som Lance."

"Så ud fra et sikkerhedssynspunkt, så mener jeg ikke, at det (svinget, red.) lever op til den standard, som det burde have. Men ja, det bliver nok til næste år.”

"Men det vigtigste var, at han kom ud. Det var en stor, stor ulykke, og jeg mener, at hvis du har en ulykke lige dér, så vil det blive et ret grimt et."

"Men at han kom så hurtigt ud af bilen, som han gjorde, synes jeg var et godt tegn," lød det fra Lando Norris.

På grund af Strolls ulykke stiller Aston Martin kun op til søndagens grandprix med en bil kørt af Fernando Alonso.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Lance Stroll ude Singapores Grand Prix; løbsresumé: Sainz vinder un »