Mick: Næste gang skubber jeg Mazepin af banen

Der var igen nærkontakt mellem de to Haas-kører, og nu kritiserer selv russiske medier Mazepin. Men hvad der måske overrasker endnu mere, er den larmende tavshed fra Mazepins teamchef Günther Steiner. Hvorfor?

Mick Schumacher . Copyright Haas F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 21/6 2021 klokken 10:06

Der var både kampe oppe foran og i bunden af feltet under Frankrigs F1-grandprix.

Hvis vi kigger nærmere på bunden, så finder vi Kevin Magnussens tidligere arbejdsgiver Haas, som har årets langsomste bil – og nok også feltets langsomste og mest upopulære kører – Nikita Mazepin.

Mazepin får regelmæssigt kritik for sin kørsel og opførsel på og uden for banen af stort set alle - undtagen fra de russiske medier. Men det har ændret sig nu.

Den russiske udgave af motorsport.com skriver, at Frankrigs F1-grandprix var Mazepins hidtil værste resultat, og at russeren simpelthen er den langsomste kører i F1-feltet.

Mazepin og Jesper Carlsen i Haas' garageMazepin og Jesper Carlsen i Haas' garage
Copyright Haas F1


Men at russeren er langsom, er ikke det værste:

Mens Schumacher forsøger at kæmpe med en Williams på 5. omgang, laver Mazepin en harakiri-overhaling på Mick Schumacher, der bliver skubbet af banen.

"Der var absolut ingen grund til det – jeg bliver nødt til at tale med teamet om det,” udtalte Schumacher til Sky Deutschland efter løbet.

Schumacher citeres af den russiske udgave af motorsport.com for at sige, at hvis Haas-teamet tillader, at Mazepin kører ham af banen, så skubber han Mazepin af banen næste gang: Tyskeren gider simpelthen ikke finde sig i mere pjat.

Mazepin kunne som sædvanligt ikke se, at han havde gjort noget forkert. I henhold til ovennævnte medie udtaler han: ”Jeg synes, alt var, som det skulle være. Når du er sidst, får du sjældent mulighed for at overhale. Derfor udnyttede jeg situationen og kørte forbi. Desværre kunne jeg så ikke holde positionen.”

Mazepin endte på sidstepladsen, 14 sekunder efter Schumacher.

Det, der måske kan undre den opmærksomme Formel 1-iagttager en smule er, hvor lav profil Günther Steiner holder, når det kommer til kritik af Haas-kørerne i denne sæson – især med tanke på Steiners meget direkte kritik af Magnussen og Grosjean de sidste sæsoner.

Aserbajdsjans Grand Prix 2021. Günther SteinerAserbajdsjans Grand Prix 2021. Günther Steiner
Copyright Haas F1


Bortset fra vage udtalelser om, at alt er godt, og at kørerne skal lære at køre osv., hører man ingen virkelig kritik fra Steiner mere.

Måske er det tyrolerhatten, der trykker, men meget tyder på, at Günther Steiner bliver holdt i meget kort snor af gødningsmilliardæren og pengemanden Dmitri Mazepin – Nikita Mazepins far og, hvem ved, måske kommende ejer af Haas-teamet.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Formel 1-eksperten: Har Toto Wolff bare fået nok? FIA ser på flere fleksible vinger »