Mere hæder til Hamilton

Lewis Hamilton er blevet optaget i en meget eksklusiv klub for verdens 100 mest indflydelsesrige personer i 2020. Tidsskriftet Time har taget Formel 1-verdensmesteren med på listen og fået en anden racerkører til at skrive om ham.

Ungarns Grand Prix 2020 . Copyright Mercedes AMG

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 23/9 2020 klokken 20:09

At Lewis Hamilton har sat sit præg på Formel 1 og fortsat gør det, burde ikke komme som den store overraskelse.

Men at den 6-dobbelte Formel 1-verdensmester nu er optaget på Time Magazines liste over de 100 mest indflydelsesrige personer i verden, er alligevel lidt af en overraskelse.

Dermed er han i samme klub som bl.a. Anthony Fauci, Donald Trump, Joe Biden og Angela Merkel. Hele listen kan findes her.

Time Magazine kårer hvert år de vigtigste personer inden for politik, erhvervsliv, kunst og sport. Hamilton hædres ikke kun for de sportslige præstationer men for hans engagement mod racisme.

NASCAR-køreren Bubba Wallace skriver følgende om Hamilton i Time Magazine: "Jeg er den eneste sorte NASCAR-kører. Lewis er den eneste sorte Formel 1-kører, og Lewis spiller som forbillede en stor rolle for mig. Han viser, at vi sagtens kan være med. At se ham på banen hver weekend motiverer mig til at ville gøre det samme, som han gør."

Hamiltons aktivisme har været debatteret meget – både inden for og uden for Formel 1. Han understøtter Black Lives Matter, og kæmper for miljøet og forsøger at fremme sin veganske livsstil.

Ikke alle er lige begejstrede. For nyligt gjorde Kimi Räikkönen grin med Hamilton i et opslag på de sociale medier. Opslaget kan bl.a. ses her.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Teamchefer støtter ny løbskalender Red Bull og Ferrari afviser beskyldninger fra Wolf »