McLaren vil have sit eget F1 GP

Om det er sommer varmen, ferie kedsomhed, eller bare ren agurketid, hos McLaren vides ikke, men teamet har offentliggjort planer om, at afholde F1 GP i deres Engelske hjemby Woking.

Bagenden på McLaren Hondas MCL32 . Copyright McLaren

Af: Allan Nicolaisen (ani@bmf1.dk) d. 15/8 2017 klokken 23:08

Ifølge teamets hjemmeside, vil det hæderkronede F1 hold, nu være vært ved deres eget F1 løb. Der er lagt op til, at hjembyen Woking skal lægge asfalt til løbet. De er overbevist om, at et F1 løb i Woking vil øge byens profil, som kan måles med byerne Monacor og Singapore der er kendt, som værter ved de mest glamourøse løb på kalenderen.

McLaren har endnu ikke fremlagt planerne for Wokings byråd, fordi de ikke vil skræmme byen, da projektet kræver en del renovering af veje og faciliteter. Mclarean har haft adresse i Woking i 40 år, projektets hovedformål er, at skabe en F1 bane i verdensklasse, der vil samle byens borgere, butikker og industri, under navnet “Woking International Circuit”.

Zak Brown, Executive Direktør, hos McLaren, har udtalt “Mika Hakkinen var den første, der kørte en Formel 1 racer rundt i Woking’s gader, det var helt tilbage i 1998. Et ræs var det nu ikke, han kolliderede i det mindste ikke, men han måtte køre meget langsomt. Det var nok en endnu hårdere test for Mika, fordi han aldrig kørte så langsomt tidligere”. Zack fortsatte "Stadig gav denne begivenhed en gnist, der startede en brand, der nu er blevet til en drøm, som vi konverterede til en ide, at være vært for en runde af Formel 1-verdensmesterskabet på vores hjemmebane i Woking."

Woking International Circuit er planlagt som et spændende, højhastighedsbane på 4,85 km, der drager fuld fordel af byens snoede gader og brede indfaldsveje. Banen er endda blevet designet, så den passere to af McLars tidligere fabrikker - på Boundary Road og Albert Drive - for yderligere at markere forbindelsen mellem teamet og deres hjemby.

Jonathan Neale, Chief Operating Officer, hos McLaren har udtalt, "Hvorfor ikke? Hvorfor ikke bringe Formel 1 på gaderne i Woking? Ud over det enorme sociale og finansielle engagement, der er nødvendigt for bl.a., at renovere infrastrukturen, bygge tribuner, samt få godkendelse og tilladelse fra FIA, ser vi ikke nogen hindringer for vores vision”.

Der er endnu ikke sat et årstal for planerne, men vi må vente of se hvad McLaren spiller ud med.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ulovlig affjedring hos Mercedes, lovlig Ferrari står stærkt »