Malaysias GP: Hot or not

Hvad sker der, hvis man tager en varm Red Bull og blander den med lidt varm spanier og en varm tysker og derefter tilsætter en iskold tysker, nogle halvkolde amerikanere og en kølig dom? Jo, så får man da en hot or not klumme.

Fernando Alonso . Copyright McLaren Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 3/10 2016 klokken 21:10

I går blev årets malaysiske grand prix kørt på Sepang banen og det var et løb, der bød på en masse drama. Der var bl.a. Lewis Hamiltons defekte motor, som kostede ham en sikker sejr, men der skete og så så meget andet, så den episode har ikke fundet sig en plads i denne klumme. Det er der til gengæld seks andre episoder som har og de er fordelt således, at de tre af dem er hotte og de tre af dem er notte. Dette er som nævnt en klumme, så derfor er det skribentens holdning som kommer til syne og ikke nødvendigvis en holdning som hele BMF1-holdet deler.

Hot top 3

1: Red Bull.

Så skete det endelig, for anden gang i sæsonen blev Mercedes slået og for anden gang i denne sæson, var det af en Red Bull-racer. Denne gang var det Daniel Ricciardo som løb med sejren, foran sin holdkammerat Max Verstappen og den førende i VM-stillingen Nico Rosberg. Sejren kom dog efter, at Lewis Hamilton var udgået af løbet, MEN de østrigske tyrer forsøgte at presse briten ved hjælp af nogle alternative pit-strategier som måske var med til at presse hans motor lidt for meget. Red Bull skal også have ros for at de lod Ricciardo og Verstappen køre ræs mod hinanden og ikke gav dem teamordrer.

2: Fernando Alonso.

Nu har undertegnet aldrig været den store fan af Fernando Alonso, men at starte som nummer 22 og slutte som nummer 7 i en McLaren, det giver en plads på denne uges hot-liste. Set udefra er det ikke til at vide, om det var spanierens egne evner eller den opdaterede Honda-motor som gav resultatet, men mon ikke det har været en god blanding. Alonso formåede i hvert fald at slutte foran sin holdkammerat Jenson Button selvom briten startede meget længere oppe og det må siges, at være rigtig godt gået af den tidligere spanske verdensmester.

3: Nico Rosberg.

Normalt vil man ikke komme på denne liste, hvis man starter som nummer to og slutter som nummer tre, men i dette tilfælde bliver der gjort en undtagelse. Nico Rosberg var nemlig ikke selv skyld i, at han røg langt ned i feltet, det var nemlig en anden tysker som skal have ballade for den og det får han senere. Så ser man på, at Nico Rosberg lå nummer sidst da de havde været ude på første omgang og slutter som nummer tre, så er det altså en rigtig flot præstation. Der var godt nok den lille detalje med Kimi Räikkönen, men den er han blevet straffet for, så den tæller ikke ned i bedømmelsen af ham her på listen.

Not top 3

1: Sebastian Vettel.

Så er den gudhjælpemig gal med Sebastian Vettel igen og som Ferrari-fan gør det lige ondt, hver gang at han laver ballade. Det er virkelig trist at se, en kører som sidste år var et friskt pust for teamet, smadre det indefra med lettere vanvittige beslutninger. I går bremsede han tydeligvis for sent, så han endte med at sende sig selv ud af løbet og Nico Rosberg ned i bunden af feltet.

Det i sig selv kunne man nok godt bære over med, hvis det da ikke lige var fordi, han selv var ude med riven tidligere på sæsonen, da Daniil Kvyat gjorde samme ting ved ham. Jamen Kim påstår du så at Vettel er den nye Kvyat? Ja det gør jeg og det gør ondt at skrive, men ja lige nu kan jeg ikke se, hvordan Sebastian Vettel skal kunne redde Ferrari ud af mesterskabstørken.

2: Haas F1 Team.

Klassens nye dreng, startede ellers livet i Formel 1-feltet rigtig godt, men her på det seneste har de virket lidt/meget amatøragtige. Først har der været deres håndtering af brok hovedet Romain Grosjean, som har fået lov til at sige det han vil og dermed ødelægge teamet indefra, men i går glemte de så også at spænde det venstre forhjul på Esteban Gutierrez`s racer ordentligt så han tabte det, med høj fart. Den hændelse har teamet i øvrigt fået en både på 5000 euro for, fordi det jo på ingen måde må ske, at en bil taber et hjul.

3: Dommen over Rosberg.

Den her er jeg sådan lidt delt omkring, men den kommer nu med alligevel. På den ene side, så virker Rosbergs manøvre til at være meget voldsom og den efterlader Kimi Räikkönen i en position, hvor han ikke kan komme væk der fra. Derfor giver straffen god mening, men man har bare set værre episoder i denne sæson, hvor der ikke er faldet en straf, så derfor giver den her ikke så meget mening alligevel. Bare for at tage et eksempel, så har Hamilton og Rosberg haft samme mængde af kontakt tidligere, hvor briten eksempelvis ikke er blevet straffet, så det er lidt som om nogen må, mens andre ikke må lave kontakt.

Det var så denne hot or not klumme, jeg håber I kunne lide den. I er naturligvis velkommende til at komme med jeres bud og generelle kommentarer nede i kommentarfeltet, så længe det foregår i en ordentlig tone.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kevin træt af sandwichfyld Malaysias GP: Dagen derpå »