Lundgaard til F2-start uden forventninger

Debuten i Formel 2 er langt fra gået som planlagt for Renault Junior-køreren Christian Lundgaard.

Lundgaard . Copyright Lundgaard Racing Press

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 2/7 2020 klokken 13:07

Når man for første gang skal deltage i et formel-løb, er det en klar fordel at have testet i bilen. Det gælder også for Renault Junior-køreren Christian Lundgaard, der skal køre sit første Formel 2-løb i denne weekend.

Oprindeligt skulle Lundgaard have testet i Formel 2 tidligere på året, da kørerens nye team, ART Grand Prix, lagde bil til i Bahrain i marts, men et træningshold i Spanien sendte danskeren i 14 dages karantæne på grund af virusudbrud på hotellet.

Dermed er Lundgaard den eneste af F2-feltets 22 kørere, der ikke har testet med de nye 18 tommer fælge, som F1-rugekassen skal køre løbene med i år, og det har ikke just øget forventningerne hos den 18-årige ART Grand Prix-kører.

"For en gang skyld har jeg ingen forventninger til weekenden,” sagde Christian Lundgaard inden afrejsen til Østrig.

LundgaardLundgaard
Copyright BMF1


“Dem, der kender mig, ved det lyder forkert og jeg har selvfølgelig forventninger til min egen præstation og har fokus på det ultimative mål og mit mål for min karriere. Men når det er sagt, så har jeg ingen ide om, hvor i feltet vi er.”

“Jeg missede tre dages test, hvor jeg blandt andet skulle vænne mig til den nye 18 tommer dæk. Så der bliver rigtig meget, jeg skal lære meget hurtigt, og der har mine konkurrenter et forspring,” erkendte den danske F2-kører.

“Jeg har ikke siddet i en racerbil i 7 måneder, men mine egne forberedelser har været i top. Jeg kommer i stærk fysisk og mental form og har taget så megen viden til mig som jeg kan.”

“Så jeg må tage udfordringerne som de kommer, men når de første 45 minutters træning er kørt, er jeg meget klogere. Men der er ingen tvivl om, at det er vigtigt at have fokus på pointene. Vi skal køre løb tre weekender i træk, så man kan hurtigt få sat en masse point til, hvis man ikke tænker sig om,” lød det fra Lundgaard.

Christian Lundgaard på Paul RicardChristian Lundgaard på Paul Ricard
Copyright Renault


Årets felt er stærkt besat, og på vejen mod Formel 2 har de 22 kørere tilsammen vundet intet mindre end 24 mesterskabstitler. Feltet tæller flere kørere, der er tilknyttet Formel 1 juniorprogrammer hos Ferrari, Red Bull, Haas, Williams og Renault.

I den nye sæson hos ART Grand Prix er Christian Lundgaard holdkammerat med Marcus Armstrong, der sluttede på andenpladsen i Formel 3 sidste år. Flere af danskerens rivaler fra Formel 3 sidste år er rykket op i Formel 2 og han kan forvente stærk kamp fra blandt andet Formel 3-mesteren Robert Schwartzman, der kører for Prema Racing. Feltet tæller også fire sønner af tidligere Formel 1 kørere, Mick Schumacher, Giuliano Alesi, Pedro Piquet og Louis Deletraz.

Formel 2 afvikles med to løb hver weekend. Et hovedløb om lørdagen, hvor startplaceringerne er afgjort ud fra kvalifikationen og hvor der er påkrævet minimum et pitstop med skift af alle fire hjul. Løb nummer to er det såkaldte sprintløb, der afvikles om søndagen, hvor startplaceringerne er bestemt ud fra lørdagens løb, dog med top otte i omvendt rækkefølge.

Løbene kan ses på den officielle F1-app samt på TV3 Sport.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Horner: Har ikke haft så meget selvtillid siden 20 Vettel: Ferrari tilbød mig aldrig en kontrakt »