Leclerc skal teste for Sauber - Exit Ericsson?

Sauber F1 oplyser, at Ferraris juniorkører, Charles Leclerc, skal teste for teamet hver fredag resten af sæsonen. Betyder det exit til Marcus Ericsson?

Charles Leclerc . Copyright Twitter

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 22/9 klokken 10:09

Nu står det klart, at øjeblikkets førende i Formel 2-meterskabet, Charles Leclerc, skal deltage i Sauber F1s fredagstest resten af sæsonen. Aftalen er kommet på plads efter at det schweiziske team konverterede en aftale om motorleverance fra Honda til en aftale med Ferrari fra og med 2018.

Annonceringen af Leclercs fredagstest er derfor en logisk konsekvens af motoraftalen med Ferrari, der sikrer Sauber nyeste specifikation af den italienske motor.

Leclerc har allerede kørt fire F1-træninger, som alle har været i sædet på en Haas F1-racer.

Charles Leclerc i sædet på Haas-raceren.
Copyright Haas F1


Det er velkendt, at Ferrari presser på for at få begge sine udviklingskørere ind i Formel 1 fra næste sæson. Således vil det passe Maranello-teamet perfekt, hvis teamets test- og udviklingskører, Antonio Giovinazzi, kan danne par med Leclerc hos Sauber.

Såfremt at Ferraris bestræbelser lykkes, vil det betyde exit for Saubers nuværende kørere, Marcus Ericsson og Mercedes-støttede Pascal Wehrlein. For Ericssons vedkommende er det tvivlsomt, om kørerens svenske sponsorpenge kan hamle op med en lukrativ motorkontrakt med Ferrari.

Leclerc er regerende GP3-mester og fører øjeblikkets F2-serie med 59 point. Giovinazzi er p.t. reservekører hos Ferrari og sluttede 2016-mesterskabet på andenpladsen i GP2-mesterskabet.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Opdatering af Formel 1 kalenderen 2018 Hvem sikrer sig det andet sæde hos Williams? »