Kørere med positiv test får ikke lov at stille til start

Holdene skal gøre brug af deres reservekører, hvis deres primære kørere bliver test positiv for coronavirus

F1 Vintertest 1 billeder . Copyright Renault F1

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 3/6 2020 klokken 15:06

Formel 1 gør langt om længe comeback om en lille måneds tid, når det første af otte løb i en betydeligt forkortet sæson får grønt lys i Østrig den 5. juli. Her skal der køres to løb inden, at feltet bevæger sig videre til Ungarn.

Fra Ungarn rejser karavanen videre til Silverstone til endnu to løb, derefter Spanien, Belgien og til slut Italien.

Men selvom Formel 1 tager enhver tænkelig forholdsregel for at sikre sundheden og sikkerheden for alle i paddocken, er der en mulighed for, at nogen på et tidspunkt kan teste positiv. Og skulle tilfældet være, at en kører tester positiv, så er Chase Carey ikke sen til at understrege, at showet går videre.

Til F1.com fortæller han:

”Vi opfordrer holdene til at have procedurer klar i sådanne tilfælde, så hvis en person skal sættes i karantæne, har vi muligheden og midlerne til at sætte den eller disse personer i karantæne på et hotel og fortsætte med andre personer".

Carey pointerer samtidig, at spektret for alle tænkelige scenarier ift. håndtering af virussen og den smittefarer, der følger med, er for stort og komplekst til, at hver eneste 'hvad nu hvis' situation er taget med i betragtning i planlægningen af sæsonen, men forsikrer at skulle der blive afleveret en positiv prøve, så har hele F1 organisationen de nødvendige foranstaltninger til at sørge for, at det ikke betyder en aflysning.

"Vi ville ikke gå videre med planerne, hvis vi ikke var meget overbeviste om, at vi har de nødvendige procedurer, ekspertise og kapacitet til at skabe et sikkert miljø og håndtere de situationer, der måtte opstå".

Det betyder dermed også, at skulle et af holdenes primære kører blive konstateret positiv, ja så må reservekøreren i aktion.

"Hvis en kører eller person bliver testet positiv for coronavirus betyder det ikke, at det vil føre til aflysninger af løbene", slutter han.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ralf Schumacher: Williams må væk Carlos Sainz: Jeg er ikke Ferraris andenkører »