Kimi og Seb til Daytona

Til december skal Kimi Räikkönen og Sebastian Vettel prøve noget, som ingen har prøvet før. De skal nemlig køre Formel 1-biler på den berømte Daytona-bane.

Kimi Räikkönen og Sebastian Vettel. . Copyright Ferrari Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 10/11 2016 klokken 20:11

På verdensplan er Formel 1 intet mindre end motorsportens kongeklasse, men over i USA er klassen ikke så populær. I amerikansk motorsport går man mere op i NASCAR, IndyCar, samt deres forskellige langdistancemesterskaber. Det betyder også, at de ikke er meget for Formel 1, men helst vil have deres egne baner. Blandt de baner er der to store klenodier, hvoraf der har været kørt Formel 1 på den ene, mens den anden bane ikke har haft besøg af det bedste motorsports verdenen kan præstere.

Kimi Räikkönen og Sebastian Vettel.
Copyright Ferrari Media


Den første bane er naturligvis Indianapolis Motor Speedway, som lagde asfalt til det amerikanske Formel 1-Grand Prix fra 2000 til 2007. Den bane der ikke har haft besøg af Formel 1-biler er så den måske mest berømte bane, nemlig Daytona International Speedway, men den bane får snart taget sin Formel 1-mødom.

Kimi Räikkönen og Sebastian Vettel
Copyright Ferrari Media


Til december afholder Ferrari nemlig deres store sæsonfinale Finali Mondiali på den amerikanske bane. Det betyder at man har inviteret de herre Sebastian Vettel og Kimi Räikkönen til at køre lidt rundt på den klassiske bane, i deres Ferrari Formel 1-biler. Det bliver dog ikke på den klassiske oval bane, men derimod den bane, som man afholder 24 timers løbet på.

Kimi Räikkönen og Sebastian Vettel
Copyright Ferrari Media


Vil man følge eventet så kunne man streame det på Youtube sidste år, så hold øje med Ferraris Youtube-kanal i perioden fra den 1 til den 4 december, hvor der dukker en masse fedt ræs op, fra det amerikanske.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kmag: Jeg har sagt nej til Renault Ferrari anker Vettel-straf »