Kevins tidligere manager: Det har været voldsomt

For første gang siden sin uofficielle fyring udtaler Kevin Magnussens nu tidligere manager, Dorte Riis Madsen, sig om det kuldsejlede forhold til F1-køreren. Trist situation, siger hun.

Bahrains Grand Prix 2017. Kevin Magnussen . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 7/6 2017 klokken 11:06

Som det er de fleste danske Formel 1-fans bekendt, er forholdet mellem den danske Formel 1-stjerne Kevin Magnussen og hans nu tidligere manager, Dorte Riis Madsen, kuldsejlet og siden bruddet i slutningen af 2015 har manageren ikke ønsket at udtale sig om sagen. Heller ikke forsøg på telefonisk interview med undertegnede skribent og BMF1 er blevet besvaret. Kort sagt, tavshed.

Årsagen viser sig nu at være logisk nok, idet Dorte Riis Madsen i sidste uge stævnede Kevin Magnussen med påstand om misligholdelse af managerkontrakten samt krav om betaling af honorar bagud rettet fra efteråret 2015 og frem til det oprindelige kontraktudløb i 2021. Ifølge nogle kilder udgør kravet ca. 20 mio. kr. eller 20% af Magnussens indtægter.

Efter første retsmøde i sidste uge, hvor Kevin Magnussen var repræsenteret af sin advokat, bryder Dorte Riis Madsen nu tavsheden, og i et interview bragt i dagens udgave af Berlingske lægger hun ikke skjul på, at de seneste uger har været en barsk affære for hende.

Kevin Magnussen, Haas.
Copyright Haas F1


”Det har været voldsomt. Jeg befinder mig bedst bag linjerne og arbejder i det skjulte og får tingene til at ske på en hæderlig og professionel måde. Derfor er det uvant at skulle se sig selv blæst op på forsiderne af diverse medier,” indrømmer den tidligere manager åbent til avisen.

”Men jeg har ikke været betænkelig ved at gå ind i det her (retssagen, red.). Det har været helt klart for mig, hvad der helt præcist skulle ske i denne her sag. Jeg ville ikke have gjort tingene anderledes. Jeg vil én ting, og det er retfærdighed.”

I interviewet kalder Riis Madsen sit nu tidligere managerforhold til Magnussen for varmt og tæt, men varmen er nu afløst af polarkulde, og parterne er ikke længere på talefod.

”Det er uforståeligt. Det er et forhold, hvor vi har været så tæt på hinanden og jeg har nærmest arbejdet i døgndrift i ni år med et menneske, jeg ville gå gennem ild og vand for. Jeg tænkte på ham i alle mine vågne timer. Derfor er det trist, at det skulle komme hertil,” siger hun til avisen.

Følger man reaktionen på de sociale medier, og ikke mindst på BMF1’s Facebookside samt debatten på BMF1.dk, er holdningen klar: Dorte Riis Madsen er skurken. Men det overrasker ikke manageren.

”Fans skal jo tage parti, og at nogle kan være uforstående over for det, jamen, det er bare sådan, det er. Men de samme folk kender heller ikke historien fra flere sider. Måske kun fra den meget ensidige dækning der har været i medierne,” siger hun.

Kevin Magnussen har endnu ikke udtalt i sagen.
Copyright Haas F1


Uden yderligere reference til Godfather-filmene i øvrigt handler det for Riis Madsen om business og ikke om fjendskab imellem parterne.

”Jeg ønsker kun Kevin det allerbedste. Det gør man jo med et projekt, man har været sammen om i så mange år. Derfor ønsker jeg ikke at komme med min version af sagen offentligt.”

”Men det er grotesk, når jeg hører nogle sige, at jeg er ude på at ødelægge det for Kevin. Skulle jeg virkelig underminere alt det, jeg har knoklet for i ni år?”

Dorte Riis Madsen lægger dog ikke skjul på hendes skuffelse over, at Magnussen valgte at afbryde deres samarbejde.

”Det er det lange seje træk, der har ført Kevin dertil (Fl, red.). Og når man så når dertil, hvor vi sammen skulle høste frugterne af det hårde arbejde, får man ikke lov til at fuldføre sit arbejde og bliver hægtet af. Det er lidt en mærkværdig situation at stå i.”

Da forholdet eksploderede, lød det fra flere sider, at bruddet nærmest var uundgåeligt. Således har en journalist tæt på Formel 1 udtalt, at Dorte Riis Madsen efter hans mening totalt svigtede Kevin Magnussen i tiden op til degraderingen til test- og reservekører hos McLaren og at den dengang 22-årige kører var totalt overladt til sig selv. F.eks. viste manageren sig ikke til løbene i en periode, hvor den unge kører netop havde særlig brug for moralsk støtte. Oftest var han helt alene.

Journalister tæt på F1 spørger, hvor Kevin Magnussens manager var, da køreren blev degraderet af McLaren.
Copyright McLaren Media


En anden del af kritikken har været, at Riis Madsens forståelse for Formel 1-gamet rakte til at hjælpe Magnussen til en løbskontrakt med McLaren, men at hun aldrig helt forstod spillet i kulisser og pit, som har sine helt egne love. Talentet rakte derfor ikke længere, men det afviser den tidligere manager kategorisk.

”Det er overraskende nyt for mig. Jeg har godt hørt det fra danske journalister, men aldrig fra de øverste beslutningstagere i de enkelte team, jeg har arbejdet med. Tværtimod har jeg altid følt mig respekteret og senest fået opbakning fra den professionelle branche og fra mennesker, jeg selv respekterer og værdsætter.”

”Hvorfor Kevin blev vraget af McLaren, ved kun ganske få mennesker. Det har jeg ikke behov for at uddybe. Tiden op til Formel 1 er den helt svære udfordring. Når man først er i Formel 1, handler det om at ’forfine’ et projekt, hvor alene køreren er omdrejningspunktet for al vurdering og alle beslutninger,” lød det fra Riis Madsen.

Når Dorte Riis Madsen interviewet ikke udtaler sig detaljeret om årsagerne til bruddet med Magnussen, begrundes det med, at sagen nu behandles ved retten. Efter første korte retsmøde blev sagen sendt til en såkaldt retsmægling, hvor parterne skal forsøge at finde et forlig.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« "Vi er ikke favoritter!" Forlader Mercedes Formel 1 efter 2018? »