Kevin: Ny teamkammerat er ikke kommet for min skyld

Her er 2. del af pressemødet hos TV3 Sport / Viaplay, hvor Haas-køreren Kevin Magnussen svarede på spørgsmål om sit syn på den nye sæson og samarbejdet med en vis ny tysk teamkammerat.

Abu Dhabis Grand Prix 2022. Mick Schumacher . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 1/3 2023 klokken 22:03

Sammen med andre medier var BMF1 igen inviteret til det årlige pressemøde hos TV3 Sport / Viaplay, hvor fokus var rettet mod den nye Formel 1-sæson, som starter i den kommende weekend.

Efter det første interview via videolink, hvor Haas F1's teamchef Günther Steiner var i ilden, kom turen til Kevin Magnussen, og igen var det en veloplagt Peter Palshøj, der stillede spørgsmålene.

Læs det første interview med Günther Steiner her...

Kevin, sidste år var du den rutinerede del af Haas, så hvilke fordele giver det for Haas, at der nu kommer to rutinerede kørere i teamet?

"For teamets skyld håber jeg, at vi begge to kører stabilt, så hvis jeg har en dårlig weekend, så kan min teamkammerat være der for teamet," lød det fra den rutinerede Haas-kører, som erkendte, at tingene må ses i det store perspektiv.

Kevin Magnussen er toptunet og fit til 2023-sæsonenKevin Magnussen er toptunet og fit til 2023-sæsonen
Copyright Viaplay / Lars E. Andreasen


"Det er jo ikke for nogen hemmelighed, at det ikke var for min skyld, der er kommet en ny teamkammerat. Det er mere for teamet som helhed, og det hjælper os jo rigtig meget, hvis jeg skal være der i flere år fremadrettet og hvis vi skal slutte højere oppe i konstruktørmesterskabet."

Tilgangen af en ny og stærk sponsor kommer også til at spille en vigtig rolle, erkendte Magnussen.

"Nu er Haas jo en en position rent kommercielt, hvor der er nogle store sponsoraftaler på plads, som gør, at selv hvor vi sluttede sidste år, var vi nogenlunde omkring budgetloftet. Det (sponsoratet, red.) er egentlig bare for at tiltrække nogle bedre folk," fortsatte Magnussen og uddybede derefter hvad pengene i virkeligheden skal bruges til.

"Jo højre oppe du slutter i mesterskabet som team, jo bedre er de folk du kan tiltrække indenfor design og på ingeniørsiden. Det er det, der er målet for teamet fremadrettet. At etablere sig og komme lidt tættere mod fronten."

Det er vel ingen hemmelighed, at dit eget succeskriterie, hen over sæsonen, vil være at slutte foran din teamkammerat Nico Hülkenberg?

"Hunderede procent," lød det prompte fra det 30-årige danske Formel 1-håb.

"Det vil altid være sådan i Formel 1, at man som udgangspunkt altid skal være hurtigere end sin teamkammerat."

Bahrain vintertest 2023. Kevin MagnussenBahrain vintertest 2023. Kevin Magnussen
Copyright Haas F1


"Hvis jeg gerne vil frem i denne sport, så er det en betingelse, at jeg er den bedste i det team, jeg kører i. Sådan er det altid."

Tydeligvis har Magnussen en sund professionel respekt for sin nye teamkammerat.

"Nico er en stærk kører med stor erfaring. Han var en af de kørere, da han var hos Force India, som man hele tiden hørte rygter om var på vej til de store teams. Så jeg er helt klart enig i beslutingen om at tage han ind og skabe noget stabilitet."

Günther Steiner sagde, at hans succeskriterie var, at alt hvad der er bedre end sidste år er godt. Kan du sætte barren lidt højere, og er en syvendeplads (i konstruktørmesterskabet, red.) godt nok set igennem dine briller?

"Grunden til at vi siger, at vi bare skal fremad er, at det er så svært at sige, hvor godt forberedte vi er."

"Vi føler, at vi har taget nogle store skridt internt. I forhold til andre sæsoner kan vi se - og på den forberedelse vi har gjort - at vi står langt bedre."

Bahrain vintertest 2023. Haas præsenterer raceren og teametBahrain vintertest 2023. Haas præsenterer raceren og teamet
Copyright Haas F1


"Men det er svært at sige, om vi har lavet en hurtig bil, og om Ferrari har lavet en holdbar motor. Der er mange faktorer, som spiller ind over en hel sæson. Det er uvisse faktorer, og vi får først vished, når vi er kommet igang."

"Det giver ikke så meget mening at sige, at vi gerne vil have femte- eller fjerdepladsen i år, for vi aner ikke, hvad der er muligt. Et kontant mål er at gå efter fremgang."

"Fremgang er vores succeskriterie, men når vi kommer på banen, så går vi selvfølgelig efter det største, vi kan," sluttede Kevin Magnussen.

Formel 1-sæsonen skydes allerede igang i den kommende weekend med træninger fredag, kvalifikation lørdag samt løb søndag, og alt kan opleves på TV3 Sport og TV3+ samt på appen fra F1 TV.

Se Tv-tiderne her....

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Steiner: Ingen konflikt mellem Kevin og Nico Lance Stroll melder sig klar »