Ingen straf til Vettel, Verstappen og Räikkönen

FIA Formel 1-flag . Copyright Michael Ewert

Det dramatiske sammenstød mellem Ferrari-duoen Vettel/Räikkönen og Max Verstappen i Red Bull under starten af Singapores Grand Prix får ingen konsekvenser for nogen af kørerne.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 17/9 klokken 18:09Starten på Singapores Grand Prix, som endte med en DNF til Ferrari-kørerne Sebastian Vettel og Kimi Räikkönen samt Red Bull-køreren Max Verstappen, kan mod nogen ret kaldes sæsonens mest dramatiske af slagsen.

Hele miseren startede under sprinten ned mod Sving 1 på den regnvåde bybane i Singapore, hvor Räikkönen under en ellers lovende kanonstart og overhaling på indersiden af Verstappen endte med at ramme teamkammeraten Vettel i venstre side, hvorefter finnen snurrede rundt og tog en sagesløs Fernando Alonso med sig ind i venstresvingets dækbarriere.

I mellemtiden var Vettel tilsyneladende sluppet helskindet ud af dramatikken, men få hundrede meter senere viste det sig, at Räikkönens påkørsel havde beskadiget hydraulikrør og køling på teamkammeratens røde racer, hvorefter den lækkede olie og kølevand fik Ferrarien til at snurre rundt og holde parkeret modsat kørselsretningen. Exit Vettel.

Og midt i al forvirringen snoede Lewis Hamilton sig elegant fri af balladen og indtog en overraskende førerposition, der holdt sig til mål.

Starten er gået på Singapores Grand Prix.
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


I ’bulls ring’ efter hændelsen gav ingen af de to Ferrari-kørere skylden til nogen, men den del af interviewet tog Verstappen sig til gengæld af ved at påstå, at Vettel var ”helt eller delvist den man kan bebrejde for sammenstødet”.

Uanset Verstappens opfattelse af festlighederne sendte stewards fra FIA følgende meddelelse efter løbet:

”Stewards har undersøgt videobeviserne og hørte på Sebastian Vettel, køreren af bil nr. 5, Kimi Räikkönen, køreren af bil nr. 7, Max Verstappen, køreren af bil nr. 33 og teamrepræsentanterne.”

”Køreren af bil nr. 7 havde en meget god start og var i stand til at forsøge at komme forbi bil nr. 33 på venstre side. Samtidig bevægede bil nr. 5, som havde en langsommere start, sig til venstre side af banen; bil nr. 33 og bil nr. 7 kolliderede derefter, hvilket resulterede i en kædekollision med bil nr. 5 og i sidste ende bil nr. 14 (Fernando Alonso) ved det næste sving.”

"Stewards mener, at ingen kørere blev fundet helt eller delvist skyldig i hændelsen og vil derfor ikke tage yderligere skridt."

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Singapore's GP; løbsresumé: Hamilton vinder Ericssons fremtid usikker »

Nedtælling

Næste løb: Bahrains Grand Prix
Dato: 8/4 2018 kl 17:00 dansk tid

Nedtælling til næste løbsstart
00 00 00 00
Se også vores TV-tider hér

Mest læste artikler

BMF1 på FaceBook


 

Aktuelt og seneste Grand Prix

Bahrains Grand Prix
Løbsdato:08/4 2018
Bane:Sakhir

Australiens Grand Prix
Løbsdato:25/3 2018
Bane:Melbourne

Optakt

  Fredag

  Fredag

  • 1. Frie Træning
  • 2. Frie Træning

  Lørdag

  Lørdag

  • 3. Frie Træning
  • Kvalifikation

  Søndag

  Søndag

  • Start grid
  • Løbsresultat

  Seneste løb

  Placering Kører Team
  Se hele resultatet


  Tidligere F1 verdensmestre

  År Kører
  2017 Lewis Hamilton
  2016 Nico Rosberg
  2015 Lewis Hamilton
  2014 Lewis Hamilton
  2013 Sebastian Vettel
  2012 Sebastian Vettel
  2011 Sebastian Vettel
  2010 Sebastian Vettel
  2009 Jenson Button
  2008 Lewis Hamilton