Ikke i orden med kopi!

Racing Point stillede til start til årets vintertest, med noget der mest af alt lignede en lyserød version af Mercedes 2019 model. De hævder at de blot er blevet kraftigt inspireret af Mercedes, mens Renault hævder det er en ren kopi.

RP20 under vintertest onsdag . Copyright BWT Racing Point

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 8/4 2020 klokken 09:04

Op til 2019 sæsonen var der flere der beskyldte HAAS for at have fået en kopi af Ferraris 2018 racer, hvilket blev afvist, men dog indrømmede man, at man havde modtaget den maksimale hjælp af Ferrari som er tilladt.

I år har vi set en Racing Point racer, der i meget stort omfang ligner en 2019 Mercedes.

Selv hævder Racing Point, at de har ladet sig inspirere af Mercedes med deres design og at bilen er bygget af dem selv, men at de har kikket på mange fotos af Mercedesen, for at få så mange detaljer med som muligt.

Renault chef, Abiteboul, tror ikke på denne udmelding og beskylder Racing Point for snyd.

"De hævder at have set på fotos af Mercedes for at udvikle deres bil. Hvis det er sandt, må de virkelig have nogle gode fotografer," kom det fra Abiteboul.

Lewis HamiltonLewis Hamilton
Copyright BMF1


"Det er sandt at man kan se meget ud fra fotos, men at få det hele til at virke sammen, er en anden ting. Og det så det ud til at de havde fået fra start."

"Jeg har aldrig før oplevet dette i Formel 1, at et hold stolt melder ud, at de har kopieret et andet hold."

"Det har ingen værdi, at du har kopieret andre! Hvordan kan man være stolt over det?"

Abiteboul overvejer om de skal nedlægge en protest mod holdet, for at have modtaget for meget hjælp af Mercedes. Så meget for fred i Corona krisen.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Officielt: Canadas Grand Prix udskudt Liberty på vej med hjælpe-pakke »