Honda bliver mindst indtil 2021

Red Bull og Toro Rosso kommer også til at køre med Honda-motorer i 2021. Kontrakten med Red Bull og Toro Rosso, der ville udløbe i 2020, er nu blevet forlænget – men kun med et år.

Brasiliens Grand Prix 2019 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 27/11 2019 klokken 11:11

Helmut Marko er lettet: "Det er en meget stor lettelse for os, for vi er meget tilfredse med Honda", forklarer Red Bulls officielle motorsportskonuslent til den østrigske kanal ServusTV.

Så sent som i går forklarede japanerne ellers, at de først skulle hjem og regne på det, før de ville tage en beslutning om at fortsætte.

Men da der kun er tale om et ekstra år, bliver 2021 kan en slags prøveballon for det nye F1-regulativ. Så det er stadig uvist, om Honda vil binde sig langfristet til Formel 1 og Red Bull.

Frankrigs Grand Prix 2018. Honda og Red Bull mødes og bekræfter aftalen for 2019Frankrigs Grand Prix 2018. Honda og Red Bull mødes og bekræfter aftalen for 2019
Copyright Red Bull Contentpool


Det ser anderledes ud hos Mercedes: Tyskerne forlængede med Williams indtil 2025. Desuden har man fået en ny kunde med McLaren fra 2021.

I Japan er man åbenbart mere forsigtig. Honda vendte først tilbage til Formel 1 i 2015 – med en GP2-motor, hvis man skal tro Fernando Alonso.

Men nu er succesen ved at være der, og ved det sidste løb i Brasilien trak Honda en dobbeltsejr i land med Verstappen og Gasly, hhv. Red Bull og Toro Rosso.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« F1 afholder bilauktion Vettel ikke klar til at stoppe »