Havmåger stjal sejren fra Vettel

Umiddelbart efter afslutningen på Canadas Grand Prix jokede Sebastian Vettel, Ferrari, med at han blev voldsomt distraheret af to havmåger, hvilket var årsagen til at Lewis Hamilton i Mercedes fangede ham i en kritisk fase af løbet.

Sebastian Vettel . Copyright Ferrari Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 13/6 2016 klokken 11:06

Da de røde lamper slukkede ved starten af Canadas Grand Prix skød tyskerens Ferrari frem fra sin tredje startposition og overhalede begge de foranliggende Mercedes-racere, hvormed han suverænt tog føringen ind i sving 1.

Men efter et løb, der i sidste ende blev afgjort af Mercedes og Ferraris vidt forskellige strategier, indrømmede den tyske eksverdensmester, at der var en anden faktor, som kostede ham tid inden første pitstop og måske også frarøvede ham sejren.

"Det var temmelig svært at holde Lewis ude af DRS, indtil der var gået et par omgange," indrømmede Vettel under pressekonferencen efter løbet. "Jeg var lidt distraheret - vi (Vettel og Hamilton, red.) snakkede om det, og jeg er nødt til at nævne det her – der var altså to havmåger, jeg tror, de var et par, og de ønskede at begå selvmord!”

Sebastian Vettel.
Copyright Ferrari F1


"De var i apex (skæringspunktet) af sving 1, og jeg så dem lige da jeg kørte ind i sving 1. Lewis var åbenbart ligeglad og halede ind på mig, måske et halvt sekund, men jeg gjorde ikke parret den tjeneste at give dem lov til at sige endeligt farvel til livet. Og så lige på det tidspunkt, da Lewis kom (ind i sving 1, red.) ændrede de åbenbart mening og fløj væk.”

”Det var ikke fair. Jeg bremser for dyr. Lewis gør ikke!"

Lidt senere brød Vettel ind i et interview, som Lewis Hamilton havde med Sky Sports F1, hvor de to verdensmestre straks var ved at dø af grin over de to selvmorderiske fugle i sving 1.

Vettel afbrød samtalen og sagde til journalisten: "Han bremser ikke for dyr! Du bør gå hårdt til ham på grund af det.”

"To måger… sving 1... jeg er racerkører, så jeg er nødt til at finde en form for undskyldning for, hvorfor fa***n du slår mig i dag! Jeg havde mine øjne inde i sving 1, og jeg så dette dumme, afslappede mågepar… min bil er rød, så den falder ikke sammen med omgivelserne ligesom din ... "

Lewis Hamilton
Copyright Pirelli


Hamilton derefter jokede tilbage: "Det var planlagt. Du ved jeg elsker dyr, ikke? Jeg er ligesom Dr. Dolittle... jeg bad dem om at stille sig der, og det gjorde de!"

Da Sky Sports F1 undervejs i interviewet fandt optagelser frem af Vettel, der kører dybt for at undgå de to måger, pegede Vettel på skærmen og sagde: "Der ser du! To måger! Jeg havde mine øjne så dybt inde i apex, at jeg blokerede bremserne. Helt ærligt, tag hensyn til dyrene.”

”Jeg er meget hensynsfuld og god," fortsatte tyskeren. "De opholdt sig lige dér, og det er dét, der virkelig irriterer mig ... der kommer en rød bil drønende med hundrede og-et-eller-andet-kilometers fart i timen… og så opholdt de sig lige dér!."

Ved redaktionens slutning var det endnu ikke lykkedes for stewards at finde de to havmåger, så man kunne aflevere en reprimande.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Canadas GP: Løbsrésume. Hamilton fløj som en somme Skuffet Kevin takker mekanikerne »