Hamilton opfører sig som en ballerina

Lewis Hamiltons taktik under de sidste omgange af Abu Dhabis Grand Prix har udløst mange forskellige reaktioner. De færreste har dog sammenlignet eksverdensmesterens manøvrer med en ballerina, men det har Sir Jackie.

Kinas GP 2015 . Copyright Mercedes AMG

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 30/11 2016 klokken 15:11

Den spændende afslutning på Abu Dhabis Grand Prix har sat mange sind i kog og udløst lige så mange diskussioner for og imod Lewis Hamiltons taktik – en taktik, som i bedste/værste fald kunne have kostet den nykårede verdensmester, Nico Rosberg, VM-titlen.

Nu melder den tidligere F1-verdensmester, Sir Jackie Stewart, sig i koret af kritikere, og at dømme ud fra skottens udtalelser burde Hamilton måske søge ind til det britiske balletkorps.

”Jeg synes, at han (Hamilton, red.) er lidt af en ballerina,” udtaler Sir Jackie til Press Association.

”Toto Wolff og Niki Lauda er altså ikke dumme folk, og det er Mercedes’ bestyrelsesformand i øvrigt heller ikke. Du kan ikke true en multinational organisation af den størrelse på grund af én enkelt mand, som bare ikke ønsker at gøre tingene korrekt.”

Alain Prost og Jackie Stewart (th).
Copyright Allan Haslund


”Giv ham muligheden for enten ’at gøre det på vores måde, eller du ryger ud’.”

Samtidig udtaler Sir Jackie, at selv om Hamilton er den bedst betalte kører i Formel 1, så er det ingen undskyldning for at sidde teamordrer overhørig.

”Lewis afviste at følge deres instruktioner, og han modarbejdede ledelsesteamet. Ja, jeg er ked af det, men når du betaler et sted mellem 20 og 30 millioner pund pr. år, og du får at vide, at du skal gøre et eller andet, så skal du bare gøre det. Og så er jeg fuldstændig ligeglad med, hvem du er.”

Nico Rosberg og Lewis Hamilton.
Copyright Mercedes AMG


Stewart mener, at en form for konsekvens vil være rimelig.

”Det er jo ikke første gang han er gået imod ordrer, og hvis han fortsætter på den måde, har de ikke andet valg, end at droppe ham. Han kører kun 21 løb om året, og det er jo ikke noget særligt. I min tid arbejdede vi bagdelen ud af bukserne for bare at tjene et rimeligt beløb, og nu tester de jo næsten ikke mere.”

”Mercedes giver ham måske bare endnu en højlydt advarsel, men hvis de gør det, så bliver de nødt til at sige, at ’det er hvad der sker, næste gang du ikke adlyder ordrer’. En anden måde er at straffe ham på, er økonomisk,” lød det fra eksverdensmesteren fra 1969, 1971 og 1973.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Abu Dhabis GP: Dagen efter dagen derpå Ny dato til Baku »